perjantai 23. syyskuuta 2011

Syyskampa, vko 4


Viikon syyskampakuvauskeikka on tehty. Ja pakko myöntää: kyllä tuon kallion seutu alkaa jo hyvin syksyiseltä näyttää, mielestäni paljon enemmän kuin viime viikolla. Tullessani paikalle satuin muuten säikyttämään peuran pois kallionjuurelta. Luulin, että se pötki kauemmaskin pakoon, mutta pian pensaan takaa alkoi kuulua hassua haukahtelua. Menetkös sieltä, tämä metsä on minun! Mutta jos se saa tuhota minun pihani, minä saan käydä sen metsässä, eikö?

Tälläkin viikolla kamera löysi muutakin syksyisen kaunista.

Oman pihan puolella oli ränsistynyt vattupuska, joka on kyllä vain märkä, mutta näyttää kuvissa suorastaan limaiselta.


 Pihamme ainoa maksaruoho, joka on säilynyt täysin peurojen hampailta.


Kastetta ja aurinkoa pioninlehdillä.


Ja sateen kaatamia kosmoskukkia, jotka kukkivat sinnikkäästi mahonian keskellä. Oikeasti ne sopivat sinne hyvin, vaikka niiden kuuluisi olla ainakin metrin verran ylempänä.


Sokerina pohjalla: syysmyrkkylilja. Se on juuri noin häkellyttävän värinen ja näköinen kuin kuvassakin. Kätkin tänään pihalle yhdeksän uutta syysmyrkkyliljan sipulia! Toivottavasti ei ollut liian myöhäistä, vaan ne ehtivät kukkia vielä tänä syksynä. Ovat ainakin otollisen valoisassa paikassa.

Syyssipulikausi on siis avattu muutenkin kuin nettikaupoissa holtittomasti klikkailemalla ja selkä vääränä kukkasipuleita kotiin raahaamalla. Syksyn tai kai jo talvenkin tuloa enteilee  sekin, että heti kun saan tämän päivityksen nettiin, lähden avantouintikaverin kanssa saunomaan ja uimaan järven rannalle. Ensimmäistä kertaa tänä vuonna, onneksi avantoaika on kuitenkin vielä kaukana.

Vetoan uimakiireisiin enkä nyt tehnyt kuvakollaasia syyskampakuvista, vaikka aioin. Huomaan myös unohtaneeni loput matkakuvat, vain ensimmäisestä päivästä tuli raportoitua. No vaikka ensi viikolla... Yllättävän hoppuiseksi sitä vaan saa näemmä itsensä vapaallakin! ;)

5 kommenttia:

 1. Kasteinen pionin lehti on huikean upea. Tykkään myös kovasti tuosta maksaruohosta, onneksi sain itselleni just alkuja juurrutukseen.
  Kyllä se syksy nyt vaan täällä on, kertovat kuvasikin.
  Matkakuvia odotellen ;)

  VastaaPoista
 2. Uimakiireisiin! Jopas, treenaatko ensi kesää varten ;-)
  Mahtava tuo syysmyrkky!
  Ja nyt laitoinkin uikkarit valmiiksi kassiin kaupunkiin tuomista varten! Kun ei täällä saaressa oikein enää tule käytyä... kun en siis ole se hylje/avantouimari...

  VastaaPoista
 3. Ai että, minulla on alkanut pyöriä ajatuksissa talviuinti. Ois kiva kokeilla...olen kuullut asiasta niin paljon hyvää.

  VastaaPoista
 4. Elämäni matkat, tuo maksis kasvaa sille aika huonossa paikassa, mutta olen todella kahden vaiheilla, kannattaako sitä siirtää peurojen syötäväksi... Mä voisin perustaa pelkän maksaruohopuutarhan, olen maksaruohofani. :)

  Matkakuvia, juu... Lähden alkuviikosta kummitädin luokse reissuun, mutta ehkä sitten saan matkakuvaryhdistäytymiskohtauksen. Katseltiin kyllä matkakuvia juuri kotosalla ja ah ja voi, se Kökar. Mun on pakko muuttaa sinne (ainakin jos siellä on aina kesä, onkohan siellä?)

  Ja kiitos tunnustuksesta!:)

  Saila, nyt vain jännätään, tuleeko tänä syksynä vielä monta uutta syysmyrkkyä! Toivottavasti. Tai jos ei, toivottavasti sipulit selviävätä talvesta ja sitten vuoden päästä meillä onkin jo yli 10 syysmyrkkyä.

  Vaahtera-Maria, kannattaa kokeilla! Sinne ei pakahdu eikä jään alle sukella vahingossa, mikä oli mun varsin irrationaalinen pelko vuosien ajan. Kokeilin avantouimista pari vuotta sitten, kun ystävä oli ensin houkutellut 4 talvea, sen jälkeen oon käynyt monta kertaa ja se on ihanaa. Hyvä olo säilyy kropassa monta päivää!

  VastaaPoista