tiistai 8. marraskuuta 2011

Aarre!Tämä aarre on jäänyt aiemmin esittelemättä, mutta nyt se saa ihan oman postauksensa.


Ostin jo alkukesästä Retretissä käydessäni Galleria Himmelblausta Pentti Sammallahden valokuvateoksen Flock of Sheep and Goat. En saanut sitä heti mukaani, ja sittemmin unohdin kertoa taulusta, koska se ei päässyt heti seinälle. Ajattelin, että makuuhuone pitää ensin maalata, että taulu saa arvoisensa paikan. Vaan ei, jos ihmisellä on Pentti Sammallahden teos, pitäähän se olla esillä! Ripustin taulun pari päivää sitten työhuoneen seinälle ja olen hyvin tyytyväinen.


Tietysti olisin tyytyväisempi, jos taulu olisi suurempi. Kuvan koko on ehkä 13 x 5 cm, joten kovin kaukaa ei noita lampaita näe laskea. Suuremmalla versiolla olisi sitten vain huomattavasti suurempi hintakin, ainakin John Cleary Galleryn mukaan. Kannattaa kurkata gallerian sivuille, siellä on hämmästyttävän monta Sammallahden teosta myynnissä. Lampaiden lisäksi minulle kelpaisivat mm. jänikset ja hevoset.
Lisää taidetta löytyy Googlen kuvahaulla "Pentti Sammallahti". Olen ennenkin hämmästellyt, miten paljon hänen teoksistaan on kuvia verkossa. Joidenkin taiteilijoiden teoksia saa ihan etsimällä etsiä, mutta Sammallahtea löytyy helposti. Onneksi.

5 kommenttia:

 1. Hieno! Ja olet ihan oikeassa siinä, että seinälle vaan - paikkaa voi sitten myöhemminkin vaihtaa, ja varmaan niin tapahtuukin aina joskus kun tulee rempan aika.

  VastaaPoista
 2. Siis niin hieno! Se näyttely vähän aikaa sitten siellä valokuvataiteen museossa oli niin ihana ja hieno ja loistava ja kaikkea, että en voinut edes kuvitella jollakin olevan Pentti Sammallahden teoksen! Vau.

  VastaaPoista
 3. Saila, kiitos! Joo, turha odotella remppaa, etenkin kun tietää miten "aikaansaavia" ihmisiä meillä asuu... Ja itse asiassa taulu löysikin varsin hyvän paikan, vaikka laitoin sen vain siihen, missä oli sopiva ripustuskoukku valmiiksi seinällä. Sen näkee työhuoneessa kirjoitellessaan tai eteisestäkin, aina huoneen ohi mennessään. Ja kun tulee kotiin ja ripustaa takin naulakkoon, voi ihanaa taulua kurkata silloinkin. :)

  Naukulan Mamma, no en minäkään osannut ajatella, että a) Sammallahden teoksia voisi ostaa, b) minä voisin. Mutta tuo minikoko sopi jopa minun budjetilleni. Menin ihan hämilleni, kun ylipäätään näin Sammallahden teoksia myynnissä ja tajusin, että voisin omistaa sellaisen. Lopulta teoksen valinta oli kuitenkin helppo: tuo on ihanan mystinen, satumainen kuva. Ja omia lampaitahan olen aina halunnut. :)

  VastaaPoista
 4. Ihan on oikea aarre!
  Se tosiaan sopii paikkaan, missä sen näkee usein. Lampaat on sympaattisia, siitähän sitä sarjaa voi sitten pikkuhiljaa lisätä...

  VastaaPoista
 5. Elämäni matkat, luet ajatuksia. Aloin jo haaveilla Sammallahti-kokoelmasta ja päätin sille paikankin. :D No, lottovoittoa odotellessa - vaikka en edes ikinä lottoa.

  VastaaPoista