sunnuntai 20. marraskuuta 2011

TalveksiIhana marraskuu, on niin lämmintä ja kuivaa (siis marraskuuksi)! Hullulta tuntui katsella äsken uutisia ja huomata, että tänä viikonloppuna on vietetty joulukadun avajaisia monella paikkakunnalla. Joulu tuntuu niin kaukaiselta.


Talvikin tuntuu, mutta on siihen silti jo vähän varauduttu meilläkin. Pihalle on ilmestynyt tällaisia:

Bauhausista tarttui mukaan kaksi valkoista aurinkokennolyhtyä. Ne ovat hauskoja, mutta eivät saa talon lipan alla roikkuessaan tarpeeksi aurinkoa, eivät siis valaise. Siirrän ne heti huomenissa toiseen paikkaan. Onneksi mahdollisia paikkoja on parikin, ehkä lyhdyt vielä kokevat valaistumisen.


Aiemmin syksyllä ostamassani talomaisessa lyhdyssä palaa usein kynttilä. 


Enemmän tulee kuitenkin katsottua lintujen puuhia. Meillä on talipalloautomaatti ja kuvassa näkyvä siemenautomaatti. Automaatin neljäs istumaripa on kadonnut, ehkä se oli tippunut jo kaupassa, ja tuon yhden rivan linnut nostavat jatkuvasti ylös. Pääasia, että ruokinta-automaatilla on käyttöä - ja on, runsaasti. Ostin automaatin Plantagenistä ja siellä olisi ollut myös hienoja lasisia ja teräksisiä vaihtoehtoja, mutta tuohon mahtui enemmän siemeniä ja se sopi paremmin talomme tyyliin (tyylittömyyteen).


Ulko-oven viereen on ilmaantunut talviviritys, jossa on pieniä sypressejä, hopealankaa ja murattia sekä kimalteinen koristenauha. 


Parhaita koristeita ovat kuitenkin oikeat kasvit. Tänään aamulla kuuran keskellä kukki vielä pari syysmyrkkyliljaa!

5 kommenttia:

 1. Mä siirsin aurinkokenno-valoni jo puolittain talvitalteen, kun aattelin ettei ne jaksa enää valoa tuottaa. Onpas kiva kuulla kokemuksesi, kuinka käy. Saatko sä valoa tuotettua.

  VastaaPoista
 2. Meillä on ollut yksi niin ikään Bauhausista hankittu aurinkokennovalo vuosia ulkona ja se on kestänyt jopa sen, että on välillä jäänyt lumen alle. Nyt se ei enää valaise, mutta olen toiveikas, että nämä seuraavatkin valot olisivat yhtä sinnikkäitä. En ole vielä(kään) siirtänyt niitä, mutta siirrän ja raportoin!

  VastaaPoista
 3. Onpa kaunista! Hyviä lyhtymalleja.
  He jee! Arvaa mitä! Jo ajat sitten istuttamani valkoinen kerrannaiskukkainen syysmyrkkylilja on päättänyt NYT että on syksy ja on nostanut maanpinnan yläpuolelle hienon nupun! Epäilemättä sen avautumista saa seurata, kun on niin lauhaa luvassa jatkossakin. Ja minä kun luulin, että se olisi kukkinut jo jossain vaiheessa aiemmin ja kuvittelin missanneeni sen, kun sanoit että teillä ne nousivat niin nopeasti.
  Ou jee!

  VastaaPoista
 4. Pakko saada alastomia impejä mulle kans!

  VastaaPoista
 5. Saila, jee! Mullakin on mielikuva, että myrkkis olisi viime syksynä, siis ekana syksynään kukkinut myöhemmin kuin tänä vuonna (vois sen blogista tarkistaakin, mutta en jaksa). Ja nyt kävi niin, että tänä vuonna istutetut olivat paljon myöhäisempiä kuin viimevuotiset. Toivoisin niiden olevan oikein myöhäisiä aina, niin kukkakausi pitenisi.

  Elämäni matkat, muista tuo pakko ensi syksynä! :) Suosittelen kyllä, ihania kukkia. Voi olla, että meillekin tulee niitä lisää ja lisää ja lisää...

  VastaaPoista