keskiviikko 23. marraskuuta 2011

Valokylä
Joku onkin ehkä jo huomannut, että pidän mustasta, valkoisesta ja harmaasta ja olen heikkona kaikenlaisiin minitaloihin (ja isoihin taloihin)... Näin joulunalusaikaan erilaisia talolyhtyjä on alkanut tulla kaupoissa vastaan häiritsevään tahtiin, ja eilen en enää mahtanut kiusaukselle mitään. Ystävän vinkistä kävelin Papagenaan ja ostin kerralla koko kylän, kolme talolyhtyä. Hemtexistä tarttui vielä mukaan kaksi harmaa- tai oikeastaan sinivarpusta, ja pihalta tuli niitä vartioimaan isompi tirppa. 

Takanreunuksen Varpuset jouluaamuna -asetelma on valmis. Onneksi se ei ole oikeasti jouluinen, vaan saa jäädä tuohon pysyvästi. Valkoisten kerrostalojen taakse haaveilen vielä hankkivani läkkipeltisen "pilvenpiirtäjän", jonka näin eilen Hakaniemen hallissa. Nyt on kylä, mutta saattaa olla, että se kasvaa kaupungiksi...Talolyhdyt olivat suorastaan pakollinen ostos, sillä kissakodissa ei voi olla avonaisia kynttilänjalkoja ja pitäähän meidänkin päästä nauttimaan kynttilänvalosta!

11 kommenttia:

 1. Vau, pilvenpiirtäjä! Kivan näköinen asetelma ja turvallinen, kunhan kissat ei ala metsästää noita tipuja paremman puutteessa.

  VastaaPoista
 2. Hih, ainakaan toistaiseksi edes Toto ei ole erehtynyt luulemaan lintuja oikeiksi; tuolle isoimmallehan se erehtyi kerran käkättäämään pihalla ja oli sen jälkeen aina nolona. Ison lisäksi pienet saavat muuttaa pihalle kevään tullen.

  Pilvenpiirtäjä jäi kyllä hieman häiritsemään ajatuksia. Tosin sekin häiritsee, että valokylä on vähän yhden arkun takana, eikä pääse oikeuksiinsa. Pitää ilmeisesti muuttaa koko olkkarin järjestys parin kynttilälyhdyn takia...

  Haaveilen myös edelleen, että joskus tekisin itse betonitaloja, mutta sitä odotellessa tarttuivat nuo matkaan mukaan...

  VastaaPoista
 3. Kaunis asetelma! Jään jännityksellä odottelemaan kaupungin kasvua ;)

  VastaaPoista
 4. Maikki, kiitos! Minuakin vähän jännittää, mitä tästä vielä kehkeytyy. :)

  Naukulan Mamma, kiitos sinullekin! Toistaiseksi kylä on myös saanut onneksi olla rauhassa vielä talojakin suuremmilta kissapedoilta.

  VastaaPoista
 5. Mää tykkään!
  Talonmalliset lyhdyt on kyllä tosi viehkoja ja nuo tirpat sopii seuraan passelisti. Odotan innolla sitä pilvenpiirtäjää, mimmonen mahtaa olla.
  Musta, valkonen ja harmaa on sellaiset aina hyvät värit.

  VastaaPoista
 6. Elämäni matkat, kiitos! "Talon perusmallissa" on aina jotain tosi kivaa ja sympaattista ja kutkuttavaa, ainakin mionun mielestäni.

  Nythän mun on pakko hankkia pilvenpiirtäjä, kun sen perään niin paljon kysellään...

  VastaaPoista
 7. Joo, vasta kommentistasi tajusin että niinhän se tosiaan on talomallin kanssa. Kai se talon muoto kuvastaa niin kotia ja kaikkea siihen liittyvää lämpöä, että ei voi olla tykkäämäti.
  Siispä mars, mars, pilvenpiirtäjäkauppaan!

  VastaaPoista
 8. Joko sulla on sellainen talo-linnunpönttö? Kuolaan niitä säännöllisesti...

  http://www.paratiisintaimitarha.fi/category/87/lintulaudat-ja-linnunpontot

  VastaaPoista
 9. Onpa kivan näköisiä kerrostalolyhtyjä!

  VastaaPoista
 10. Elämäni talot, kieltämättä se pilvenpiirtäjä (tai oikeastaan vain isompi kerrostalo) kovasti pyörii mielessä. Jos vaikka joulupukki toisi...

  Villa Verna, joo, samaisia linnunpönttöjä on tullut ihasteltua ja naureskeltuakin. Ovat todella hauskoja! Meillä ei ole sellaista ainakaan vielä, mutta ken tietää, ehkä joskus... Näin jossain taannoin myös talomallisen ruokinta-automaatin, sellainen olisi myös hauska.

  Päivi, kiitos, niin ovat. Onneksi kissat eivät ole edelleenkään häiriköineet minitalokylässä ja mieskin tykkää kylästä. Kylä on siis tullut jäädäkseen (ja kasvaakseen, jos minulta kysytään).

  VastaaPoista