tiistai 20. joulukuuta 2011

Maalari maalasi pöllöjäSiivouksen ja muun tohelluksen keskellä ehdin tänään vähän taiteillakin. :) Ostin jokin aika sitten Stockmannilta Habitatin vanerisia joulukoristeita, puunvärisiä siis. Kaivoin esille akryylivärit ja maalauskurssilla tekemäni värikartan ja aloin sinistää, turkoosistaa ja viherryttää kurreja, pöllöjä ja peuroja. (Värit eivät näy ihan oikein tuossa yläkuvassa.)
Inspiraationlähteinä ja värikoodimalleina toimivat nämä myös Stockalta hankitut joulukoristeet. Meille on tulossa sukulaisia joulunviettoon, ja sen kunniaksi meillä on jopa joulukuusi - tai joulupihta, minulle joka tapauksessa toinen oma joulupuu elämäni aikana. Toivottavasti saan eläinkoristeet a) valmiiksi ennen joulua, b) sen näköisiksi, että kehtaan laittaa ne kuuseen. C-toive on sitten se, että toivottavasti meidän elävät joulueläimet eivät kaada kuusta tai edes riuhdo siitä koristeita.Joulueläimistä puheen ollen. Kerroin jo tänään kissablogin keskustelussa, että kissat tulivat katsomaan akryylimaalausta. Huolestuin, että ne maistavat maalia tai sotkevat siihen tassunsa. Niinpä hätyytin niitä kädelläni kauemmas - ja samaan aikaan avasin huolimattomasti hampaillani värituubia, jonka korkki oli jumittunut. Äkkiä minulla oli suu täynnä tummansinistä akryylimaalia ja minun tassuni oli sotkussa, samoin poski. Kukakohan on meidän perheen tonttu?

3 kommenttia:

 1. Senkin tonttu, ensimmäinen ajatukseni otsikosta oli, että voi ei - nyt se on mennyt ja maalannut Cisun ja Toton (anteeksi vain, Cisu ja Toto!)
  Mutta koristeet ovat todella hyvän värisiä! Suusta en ole niin varma. Toivottavasti maali ei ollut myrkyllistä. Nuo valmiit koristeet ovat minustakin tosi kiva värimalli. Tuo poro on todella symppis!

  VastaaPoista
 2. Alku vaikuttaa erittäin lupaavalta! (Paitsi sun tonttuilusi) Tosi kauniit värit!

  VastaaPoista
 3. Voihan tontuu sinua!
  Meidän joulukuusi on tavattu sitoa, jotta pysyy pystyssä. Tänä vuonna erityisesti Gepsu-kakaran käytös jännittää....

  VastaaPoista