tiistai 27. joulukuuta 2011

Myrskyn jälkeen


Tapaninpäivän myrsky aiheutti ryskettä, ryminää ja kaikenlaista mekkalaa ja ihmetystä näilläkin kulmilla. Omalla pihalla ei ole havaittu myrskyvahinkoja, mutta läheisellä asutusalueella oli tien yli ja aitojen päälle kaatuneita puita, lisäksi koko tienoo oli eilen illalla ilman sähköjä. 

Kävin tänään tonttimme viereisessä metsässä katsomassa, miltä siellä näyttää nyt. Tältä näytti - lähestyessä aurinko paistoi keväisen kauniisti, mutta perillä piti väistellä kaatuneita puita. Eiväthän nuo kaikki puut ja risut varmasti eilisen jäljiltä ole, mutta kyllä tuossa metsässä yleensä on siistimpää. Siellä kulkee myös paljon eläinten polkuja, muutama metsäkauris vilisteli puiden takana minua pakoon nytkin. Saavat vissiin hyppiä puidenrunkojen yli tai opetella uudet reitit.Onneksi metsän laitimmaiset puut pysyivät pystyssä, sillä ne ulottuisivat talollekin. Ja on tässä jotain hyvääkin: naapuri kävi hakemassa omasta metsästään traktorilla pari runkoa polttopuiksi. Ihan heti en silti haluaisi kokea ulkonaliikkumistason puhuria.

3 kommenttia:

 1. Menin tänään bussilla, joka meni Kauniaisten läpi ja siellä oli yhdessä kohdassa kaatunut lähemmäs kymmenen isoa kuusta! Mietin, että mitenköhän teillä. Teillä on kyllä tuo mäki länsipuolen tuulensuojana onneksi! Siinä kohdassa oli varmaan joku tuulitunneli tai ketjureaktio.
  Ahvensaaressa on sähköt poikki jo toista päivää, mutta taloni kuulemma edelleen paikoillaan.

  VastaaPoista
 2. Hui, ompas melkoisen sekasotkun tuuli tehnytkin.
  Kavereilta olen kuullut, että sähköt olet poikki siellä täällä Pirkanmaalla, mutta meillä ei ole mitään kummaa tapahtunut. Jotenkin taitaa niemenkärki suojata myrskyltä.

  Oikein hyvää uutta vuotta Koratian pojille ja Jennille!

  VastaaPoista
 3. Saila, oho, Kauniaisten tuhoista en ole kuullutkaan, mutta samanlaista on ollut paikoin täällä jonkun kilometrin päässä. Eilen todistimme, kuinka taksikuski pysäyttää autonsa tien yli kaatuneen puun eteen ja kaivaa aikailematta moottorisahan autonsa takakontista! Kuulemma näillä säillä pitää olla varautunut kaikkeen. Oli vain niin iso puu, ettei se taitanut kauhean nopeasti yhden miehen voimin tieltä lähteä.

  Hyvä, että talosi on säästynyt vahingoitta! Toivottavasti saatte pian sähköt saareen.

  Elämäni matkat, ei meilläkään siis onneksi omalla pihalla käynyt mitään. Joskus tuuli on heitellyt tavaroita ja saanut muutenkin suurempaa tuhoa aikaan kuin nyt, mutta onneksi ei tällä kertaa. Onneksi eilen ei myöskään tapahtunut mitään, kun olimme isolla porukalla ulkoilemassa; vasta illalla huomattiin, että olikin sitten ollut aikamoinen myrsky, kun Helsingissä oli ulkonaliikkumiskieltokin!

  VastaaPoista