maanantai 19. joulukuuta 2011

TalojavalojaEsittelyssä olohuoneen koristevalot. Pikkuhiljaa on alkanut ilmestyä erilaisia valonlähteitä joka nurkkaan...


Ensinnäkin mies oli kiltti ja lahjoitti talolyhtyjeni kaveriksi läkkipeltisen kerrostalon Hakaniemen hallin Lahjaduosta. Jipii! Talon sisällä olevat ledvalot eivät ole oikeasti noin sinisiä kuin miltä näyttää. Valokylän keskusaukiolla on varpusten jouluaamu.

Takassa on uusi kynttiläinstallaatio. Emme juuri polta takkaa, koska se ei ole varaava, se kuivattaa ilmaa ja ärsyttää allergianenääni ja kissat pelkäävät (viisaasti) avotulta. Siispä takassa on vaihtuva kynttilänäyttely!


Tämänkertaista näyttelyä oli vaikea kuvata pimeässä, mutta kuitenkin... eturivissä itse valettuja betonipöttejä pöytäkynttiöiden kera (ne sopivatkin betonin päälle paremmin kuin aina aiemmin käyttämäni tuikut), sitten rivi lasisia kynttilänjalkoja, takana kokoelma pulloja. Jossain vaiheessa haaveilin takasta täynnä mustia Gordon Negro -pulloja, mutta - kenties se on hyvä - en itse eikä kukaan tuttukaan onnistunut tyhjentemään takallista kuohujuomaa. Nyt mustia pulloja on vain kaksi, muut pullot ovat äidiltä saatuja vanhoja "suvun pulloja".


Laitoin kynttiläalustaksi remontista yli jääneen keittiön seinälaatan.

Sokerina pohjalla valosarja sohvapöydältä. Tämä sarja on ollut minulla yli kymmenen vuotta, mutta en ole käyttänyt sitä aiemmin kertaakaan. Olin ajatellut repiä punaiset paperit pois ja tehdä uudet pallot höhhölampputekniikalla, mutta jos sitä ei ole tapahtunut vuosikymmenen aikana, kenties nuo punapallot voi ottaa käyttöön.

2 kommenttia:

  1. Aaah, ihana talokylä varpusilla ja ihanat nuo kynttilät takassa. Tosi kiva kokoelma ja ehdottomasti betonisten kanssa nuo korkeammat kynttilät niin tulee hyvä kontrasti materiaaleille. Mä laittaisin tollasen punapallerot riemusta kiljuen jonnekin...minne tassut eivät yllä.

    VastaaPoista
  2. Kiitos! :) Meillä punapallerot ovat olleet ehjiä jo muutaman päivän, vaikka ovat matalalla pöydällä. Ehkä ne on jonain päivänä istuttu lyttyyn. ;)

    VastaaPoista