maanantai 23. tammikuuta 2012

Minimatkaajan Forssa
Tässä tapauksessa minimatkaajilla ei tarkoiteta taaperoita, vaan miniatyyrihulluja aikuisia, jotka saattavat miniaarteita kohdatessaan kyllä taantua taaperoikäisen tasolle... Tein viime viikolla kummitätini kanssa retken Forssaan, Nukkekoti ja Lelu -myymälään.


Jo yleisvilkaus osoitti, että olemme saapuneet aarreaittaan, josta voi löytää mitä tahansa.
Alimpana vanha saksalainen minikauppa,
jota myytiin kokonaisuutena. 

Ja löytyikin. Tässä saalistamme. Minun nukkekodissanihan ei nukkeja ole eikä niitä sinne tule, mutta onneksi sinnekin löytää kaikkea hankittavaa.
En esimerkiksi ymmärrä, miten kukaan (olen varma, että nukkekodissa kuitenkin asuu joku, vaikkei ketään näy) on päässyt nukkekotiin ilman avaimia. Onneksi asia tuli nyt korjattua: hankin miniavainnipun.
Forssan lisäksi tutuksi tulivat Hämeenlinnan antikvariaatit. Kummi löysi hauskan kirjan, jossa on kuvia ja runomuotoisia tarinoita eräästä nukkekodista (Torikadun talo - päivä nukkekodissa, Sanna Höglund ja Kaija Piipo). Hauska idea - pitäisiköhän koota omankin nukkekodin kuvat kansien väliin?
Minimatkaajille pitää suositella vielä Hämeenlinnassa olevaa vanhaa porvarikotia, Palanderin taloa. Siellä tuntui kuin olisi kävellyt suuressa nukkekodissa!

2 kommenttia:

  1. Oi, miniavainnippu! Oi kaikkea! Forssahan on näköjään siis Suomen tärkeimpiä matkakohteita!

    VastaaPoista
  2. Oi tosiaan! Forssa on sympaattisen oloinen paikka muutenkin, mutta kyllä tämä minimaalinen ostospaikka nostaa sen arvoa ennestään. :)

    Tosiaan, miniavainnippu. Kyllä nukkiksen asukkailla on ollut turvaton olo, kun eivät saa kotiaan lukkoon, ja vielä suurkissoja vaanii sen ulkopuolella. Paitsi ai niin, eihän siellä ole ulko-oveakaan...

    VastaaPoista