keskiviikko 11. tammikuuta 2012

Minipuutarhan kuulumisiaPitkästä aikaa iski suurempi kuin mini-innostus mineilyä kohtaan. Ikuisuusprojektini (moneskohan niistä?) minikasvihuone hyppäsi loikan eteenpäin, kun maalasin melkein kaikki puuvalmiit laatikot sekä korit ja monta pientä terrakottaruukkua. Jee! Kävin myös läpi, mitä kaikkea kasvihuoneeseen onkaan tullut hankittua - kaikenlaista, rakennus ja tontti tuskin riittävät ostoksilleni. 


Oikeastaan kaikki kasvihuoneen sisälle tulevat jutut ovat jo muuten valmiina, mutta tärkeimmät puuttuvat: työ- eli ruukutuspöytä sekä hyllyt, joille voi laittaa mm. ruukkuja, minisiemenpusseja ja työkaluja. Jatkan pohtimista. Netistä en löytänyt mitään sopivaa Minimaailman enkä Dolls House Emporiumin sivuilta, ehkä askartelen itse. Nyt kasvihuoneen etuosaan on koottu taso minitiilistä sekä maalatuista takansytykelastuista, työpöytä taas on koottu tulitikkuaskeista. Toivottavasti tämä ratkaisu ei ole ikuinen. 


Vaan takaisin asiaan - tässä pari yleisnäkymää minipuutarhasta. Se sijaitsee kirjahyllyn ylähyllyllä melkoisen hämyisässä paikassa, mahdoton kuvattava ainakin tähän aikaan vuodesta.

Kamaa on siis vaikka muille jakaa. :)

Tämä kasvihuone/verstas ei ole vain ahkeraa työskentelyä varten, vaan ovensuussa on istuskelupaikka. Pöydällä on mehutarjoilu, minitulitikkuaski sekä öljylamppu sitä varten, että puutarhuri saatta joskus haluta tunnelmoida täällä hämärään aikaan, vaikkapa lueskella siemenluetteloita. Lamppua varten on asianmukaisesti myös öljykanisteri, joka näkyy työpöytäkuvassa.


Työpöytä on kasvihuoneen toisessa päässä. Siellä on erivärisiä ruukkuja, paljon puutarhatyökaluja ja mm. korillinen kolajuomaa. Ikkunan toisella puolella olevien ruoka- ja lannoitesäkkien pitäisi sitten joskus mahtua valmiiseen kasvihuoneeseen. Sen sijaan en tiedä, minne pienet haravat ja lapiot lopulta menevät. Ehdotuksia? Muita pieniä suuria pulmia ovat mm. se, miten kasvihuoneen kattoon saa kiinni tuuliviirin ja millaisen aidan rakennan puutarhaan.
Onneksi aika moneen asiaan on täällä jo varauduttu: miniruukkuja on joka värissä, minikokoisia tinalautasia riittää niin ruokailuun kuin ruukkujen alle, pienen pienet pullon- ja purkinavausvälineetkin on jo hankittu. Voin paljastaa, että pihalla on puutarhatontun lisäksi myös kaksi pikkuista kania.
Paljastan myös, että minulla oli tänään maalausapuna ei niin pikkuinen kissa. 6 kommenttia:

 1. Ihana tuo kolajuomakori, ja tuuliviiri, ja kaikki! Voi mieti, jos jostain saisi minivalosarjan sinne vaikka kattoon, voi iih.
  Lupaan raportoida jos löydän jostain hylly- ja työpöytäkandidaatteja, mutta luulen että sellaiset krouvit versiot voisi itsekin valmistaa jätskitikuista tai ohuesta balsalevystä, saa mm. Hobby pointista.

  VastaaPoista
 2. Saila, haaveissani (vaikka kirjahyllyn pitäisi olla syvempi, jotta se näyttäisi hyvältä) on, että kasvihuoneen takana on aita, jonka takana seisoo paristokäyttöisiä minikatuvaloja ja tämän kaiken takana on juliste tms. kuva, joka jatkaa maisemaa. Mielellään joku rauhallinen juliste, kun tuota kamaa on noin paljon ja menin kerrankin käyttämään väriäkin vähän reippaammin.

  Luulen, että noista Bilteman takansytykelastuista saa askarreltua kalusteet, kun jiirisahakin on löytynyt. Minimaailmassa oli ennen hyviä puuvalmiita varastohyllyjä, eipä ole enää. Pienet pukkijalat siellä kyllä on, ne taidan haluta minipöydän alle.

  VastaaPoista
 3. Näyttääpä kivalta projektilta ja niin ihania minijuttuja! Meilläkin neiti on ollut oman nukkekotinsa kattopuutarhan kimpussa.. tekis itse mieli tehdä itelle oma myös, jos sitten vaikka hiihtolomalla!

  VastaaPoista
 4. Tosi hauskan näköinen minipuutarha. Vielä kun saat aidan ja maiseman paikoilleen, niin vau! Pukkijalat passaa varmasti hyvin siihen työpöytään.

  VastaaPoista