sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Kevät(talven)merkkejä


Ihana auringonpaiste, suorastaan maaliskuinen! Olkkarissa on kaksi kimppua tulppaaneja, ja muutenkin on ihan keväinen olo. Eilen talon yli lensi kaakattava hanhilauma, pajunkissoja bongattiin siellä täällä ja yhdessä kohdassa lähiojaa oli jo sula kohta. Heippa, talvi!

Tai no joo.. Oikeasti talon räystäältä roikkuu tällaisia: 


Ja kun avaa ulko-oven, näky on tällainen: 


Kolmas talvi putkeen, kun katolta piti pudottaa lumet, ja niistä kertynyt valli onkin sitten melkein räystääseen asti. Voi argh! Yritän olla valittamatta taas tänäkin talvena, koska itsehän olemme tänne muuttaneet, mutta aika oudolta tuntuu, ettei kattolumitöitä ollut kuulemma pitänyt tehdä kertaakaan 20 vuoteen ja nyt sitten yhtäkkiä joka vuosi. No, onneksi sentään yksi urakka per talvi riittää. 

Ajattelin nyt lukea hieman siemenluetteloita tässä keväisessä valossa ja unohtaa pihalla vallitsevan lumikaaoksen hetkeksi... Olen kyllä ajatellut, että tänä kesänä voisi keskittyä vaikka vanhojen piharakenteiden  kunnostamiseen tai kunnon kompostorisysteemin hankkimiseen sen sijaan, että vain haalii lisää kasveja. Mutta kun... Enää kuukausi puutarhamessuihinkin, jee!

P.S. Joku hiihti juuri pihamme poikki. Toisten mielestä ei vissiin vielä ole kevät. Omituista.

4 kommenttia:

 1. Koitappas nyt muodostaa jokin tasapaino ja laittaa sekä kasveja, että tehdä kunnostuksia. Ilman kasvienlaittoa kesä ei tunnu kesältä, se on siis pakollista puuhaa :)

  VastaaPoista
 2. Hih, eiköhän niitä kasveja tule joka tapauksessa. :) Mutta jos nyt yrittäisi toimia jotenkin harkitusti niiden kanssa. Siis yrittäisi. Ainakaan en aio esikasvattaa mitään keittiön ikkunalla tänä vuonna.

  Muutaman betoniruukun voisi kyllä tehdä ja ostaa niihin sitten valmiit taimet... Hmmmm... Aah...

  VastaaPoista
 3. Tämähän on paras vuodenaika hiihtää, lunta on paljon (kuten kuvastasi näkee ;)) ja roskat pysyvät vielä poissa laduilta/hangilta.

  Kyllä se kevät tekee tuloaan kovasti, vaikka välillä epätoivo iskeekin. Ja viimeistään se iskee puutarhamessujen jälkeen, kun kotiin palaa kesäihanuuksien parista.

  VastaaPoista
 4. Susanna, minä en hiihdä, mutta kyllä meidänkin ikkunoista näkyy koko ajan hiihtäjiä, satunnaisesti lumikenkäilijöitäkin. Yritän sitten tarpoa latujen vierillä ja tarkkailla, ovatko ojanpohjat jo sulaneet (yhdessä ojassa on, jee!). Ja puutarhamessuihin lasken melkein päiviä. :) Maaliskuun lopussa on hankala tehdä messuilta taimihankintoja, mutta kevätfiilistä sieltä saa kuitenkin, ja siemeniäkin tullee ostettua. Ainakin tarkoitus olisi olla järkevä ja perehtyä mm. kompostorivaihtoehtoihin.

  VastaaPoista