lauantai 10. maaliskuuta 2012

Puutarhurin painajainen

Miestä huvitti kovasti, kun äsken aamiaispöydässä kerroin, millaiseen uneen tänään heräsin: Meidän pihalle oli tullut tulva. Olohuoneen ikkunasta ei näkynyt kuin vellovaa vettä ja vedessä oli hurjia pyörteitä. Vesi oli noussut talolle asti, sokkelin korkeudelle. Se oli tummaa ja häijyn näköistä.


Pelästyinkö unessa, että vesi pilaa sokkelin tai tunkeutuu taloon asti? Ei, heräsin siksi, että unessa parahdin: "Jättilaukat eivät kestä kosteutta! Sipulikukat kuolevat!"

Niin, olen kyllä viime aikoina ajatellut paljon niitä tsiljoonia kukkasipuleita, jotka syksyllä tungin juuri olohuoneen ikkunan alle ja miettinyt, nouseeko niistä mitään, kun peurat kävivät pariinkin otteeseen tonkimassa sipulit ylös. Olen ajatellut myös toista sipulikätköäni pihan märässä nurkassa - laukkapeltoa, jonka  perustamisen lopetin alkuunsa, kun huomasin, miten vesi seisoo tuossa nurkassa.Mutta silti. Taidan ottaa aika vakavasti kukkasipulit ja kevään tulon. Toivokaamme, ettei kyseessä ollut enneuni.

4 kommenttia:

 1. Voi ei! Raamatullinen uni suorastaan. Toivottavasti sieltä nousee mahdollisimman paljon! Odotan omiakin sipulikukkia ja muutamassa muussakin blogissa on istutettu niitä selkä vääränä niin suuria määriä, että on todella kiva päästä näkemään lopputulos!

  VastaaPoista
 2. Iih, onneksi ette taida asua tulva-alueeella kuitenkaan. Minä jännään minkä verran myyrät ovat käyneet syömssä sipuleitani ja nouseeko tänä vuonna yhtään tulppaania tai krookusta.

  VastaaPoista
 3. Minä tuskailen jännityksellä moniko niistä syksyllä istuttamistani sadoista kukkasipuleista on enää jäljellä.. Meillä myyrät ehtivät tuhota osan jo loppusyksystä, saati mitä ne ovat lumen alla tuhonneet!

  Tuo unesi oli takuulla ahdistava, johtunee pelosta miten käy kun nämä lumimäärät sulavat? :) Onneksi oli vain unta!

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommenteista! Uni oli täysin liioiteltu, onneksi meille ei saisi sellaista tulvaa tekemälläkään. Etupihalla on pitänyt viime vuosina vähän kaiken varalta ohjailla lumensulamisvesiä, mutta varsinaista tulvauhkaa ei ole ollut sielläkään.

  Myyrät ovat ilkeitä! Toivotaan, Susanna ja Sanna, että teidän kukkasipuleista on riittänyt ihmistenkin iloksi.:)

  VastaaPoista