maanantai 9. huhtikuuta 2012

Eka kukka!


Pakko päivittää blogia vielä toiseenkin kertaan tänään. Kävi nimittäin niin, että uskaltauduin tänään vähän ulkoilemaan tuossa kotipihalla, ja... löytyi oman pihan tämän kevään ensimmäinen kukka! Tuo yläkuvan söpöläinen siis. Eikä ole muuten montaa päivää, kun näin ylipäätään kevään ensimmäisen kukan; espoolaisen liikenneympyrän keskellä oli vähintäänkin kymmeniä kukkivia krookuksia.


Pihan rajaojakin näytti jo lupaavalta. Lumen lisäksi havaittavissa virtaavaa vettä ja hieman vihreää! Sääennustekin vaikuttaa hyvältä: ensi viikonloppuna päästään kuin päästäänkin pihatöihin.
11 kommenttia:

 1. Jippii!!! Ihanaa! Mulla on jo krookukset pitkään olleet tuolla auringon puolella kukassa, tosin toinen puoli pihaa onkin sitten vielä ihan talven vallassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin olen kuullut, että krookuksia on siellä täällä, mutta meillä ei ole näkynyt minkään sortin kukkia vielä! Eikä lähiojissa leskenlehtiä, olen kyllä käynyt tarkastamassa. :)

   Meillä on myös piha pääosin lumen vallassa ja varjoisammalla puolella mm.reippaasti yli metrin korkuinen lumikasa. Ehkä se ennen kesäkuuta sulaa...

   Poista
 2. Ihanaa viherrystä ja kellerrystä. Kukkasi on talventähti. Riippuu kovasti paikasta, itse näin kaupungissa talon aurinkoisella seinustalla jo kevättähtiäkin kukassa, se oli minusta aika aikaista! Kasvitieteellisessä puutarhassa on muuten hieno talventähtimatto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saila, joo, hetken piti ihmetellä ja sitten muistin, että talventähtiäkin piti tosiaan pihalle hankkia viime syksynä. En ollut edes aikonut, mutta tulivat Stokkan puutarhaosastolla vastaan... Tänään ei ollut ilmaantunut yhtään uutta kukkaa, mutta maasta kurkistaa monta monta piippoa ja ne näyttivät kasvaneen päivän mittaan kovasti! (tai sitten se johtuu siitä, että siistin vähän niiden ympäristöä eilen, nyt sentään näkee, mitä sieltä maasta kurkkaa...)

   Poista
 3. Ihana tuo keltainen ilonpilkku harmaassa maassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rva Pioni! Tosiaan iloiseksi tekevä pieni kukka: aivan pikkuruinen mutta hyvin energisen värinen. Onneksi nyt on luvattu lämpimämpää, ehkä näitä saadaan pian lisää. :)

   Poista
 4. Onnea Ensimmäisestä Kukasta!

  Omat puutarhamessut on ihan jees, paljon siinäkin saa ahmittua. Mä oon kyllä menossa myös Treen messuille, mutta eihän sitä lasketa kun on ihan tossa lähistöllä. Viherpeukaloiden tilaus odottaa postissa. Kehtasivat ilmoittaa mulle saapumisesta vasta iltavuoroon töihin mentyäni niin nyt ne joutuvat siella postissa yöpymäänkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuon jälkeen ei olekaan tullut kukkia, ei vieläkään. :)
   Toivottavasti kukat pärjäsivät hyvin yöpostissa. Mullekin on käynyt niin, että Viherpeukaloiden lähetys on odottanut luvattoman kauan postissa ja/tai avaamattomana kotona. Hyvin ovat kaikki kasvit kuitenkin lähteneet liikkeelle!

   Poista
 5. Hienoa! Minäkin olen yrittänyt katsella ympärilleni, mutta tähän mennessä olen yhä vain nähnyt ne lumikellot kaksi viikkoa sitten, enkä sen jälkeen mitään, en edes leskenlehtiä.

  Koin eilen yllätyksen, kun huomasin, että kasvimaalle oli noussut juuri sulaneen lumen alta jokin kukan alku. En ole edes istuttanut siihen mitään, mutta jokin kukka siihen ilmiselvästi kasvaa. Hämmästyttävää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Annika, musta tuntuu, ettei tänä keväänä ole leskenlehtiä! Tai siis, olen monta viikkoa jo olettanut näkeväni niitä, mutta ei vaan näy... Toivottavasti pian näkyy, olo on jo malttamaton.

   Ehkä joku lintu on käynyt kasvimaallasi tekemässä yllätyskylvön!:)

   Poista
 6. Moi,
  mun blogissa on sulle haaste!

  VastaaPoista