maanantai 9. huhtikuuta 2012

Henkilökohtaiset puutarhamessut

Kuva Viherpeukaloilta.

Sitähän luulisi, että kun kaupat ovat kiinni ja itse kipeänä, rahaa ei kulu. Mutta on tää internet. Sieltä voi parilla klikkauksella tilata mitä vain.

Olen pääsiäisen aikaan paikannut sitä, etten saanut viikko sitten lähdettyä puutarhamessuille. Olen seikaillut pitkin ja poikin nettiä ja katsellut asioita, joita olisin muuten katsellut messuilla. Henkilökohtaiset kotisohvamessut onnistuivat varsin mainiosti!

Viherpeukaloille lähti tänäkin keväänä tilaus. Tilasin mm. kuvassa näkyvän lännenpiippuköynnöksen taimen. Jotta se saadaan maahan, pitää repiä yksi iso puska pois maasta ja rakentaa autokatoksemme seinustalla olevaan turhaan aukkokohtaan kasviritilä. Ja laajentaa viime syksynä aloitettua nauhusmaata. Ja ja. Tämä on siis se kasvukausi, jolloin meidän pihalla ei ole isoja projekteja, tai jos on, niin ne kohdistuvat talon ja pihan rakenteiden kunnostamiseen. Uskoo ken tahtoo. 

Tilasin ties mitä ihanuuksia myös Secret Gardenista. Esim. juuressäkkejähän on hyvä olla varastossa, vaikkei pihalla kasva yhtään juuresta. Vielä. Jostain se on aloitettava. Esittelen hauskoja ja hyödyllisiä ostoksiani tarkemmin, jahka ne saapuvat.

Samoin tulen esittelemään tilaamiani puutarhakirjoja - niitä ilman ei vissiin kevät tule - sekä nettihaahuilun tuottamia ideoita. Flunssan lisäksi olen tuntenut viime päivinä suuria pihankuopsutushingun oireita, betonisormea on syyhyttänyt ja niin, tuli sitten jollain tasolla aloitettua se varastoremonttikin. 

Kevätenergia on ihana asia!

14 kommenttia:

 1. Eläköön kevätenergia! Juttelimme äidin kanssa siitä, miten yleistä kevätmasennus on. Vaikka se ei ole ollenkaan hauska eikä kevyesti otettava asia, on minun silti melkein mahdotonta uskoa, miten joku voi masentua keväällä. Siis KEVÄÄLLÄ! Kun veri alkaa kiertää suonissa pitkän kohmelon jälkeen, sormia kihelmöi, varpaita kutkuttaa ja tekee mieli laulaa! Tukkakin alkaa kasvaa, ja pisamat ilmestyvät nenänpäähän!
  Se onkin ihme juttu, miten monet (lue: kaikki) puutarhaprojektit alkavat sillä, että hankitaan kasvit. Minullekin on toukokuussa tulossa paketillinen kasveja, joille pitää a) perustaa kukkapenkki, b) raivata hedelmätarha, c) rakentaa kohopenkki jne.
  Tarmoa kevätpuuhiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sille vaan mitään voi, että vuodenajat vaikuttavat ihmisiin ja vielä eri lailla. Jos olisin aina kevät-alkukesäenergiaa täynnä, olisin ihan eri ihminen! Sen sijaan jos olisin aina marrasihminen... en halua edes ajatella. Huomasin vuorotteluvapaan aikana, että vaikka olisi ollut aikaa, pimeä vuodenaika vie musta kaiken toimintatarmon enkä saa mitään aikaiseksi.

   Mä tilasin vain neljää eri kasvia, se oli kuitenkin mielestäni aika kohtuullista! Ja kolmelle tiedän jo paikankin. :)

   Poista
 2. Voi sun kanssas :D Olin tunnistavinani tekstissä jotain tuttuja piirteitä, joita löydän kenties itsestänikin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii, mitäköhän ne piirteet mahtavat olla... :D

   Poista
 3. Kirjoituksesi on aika lähellä sitä, mitä itse tuumin yhtenä iltana puutarhakirjoja selaillessani!

  Kävin puutarhamessuilla (pankkikortti viuhahteli vinhasti!)ja sen lisäksi olen tehnyt ns. pakko-saada-tuokin-kasvi -ostoksia netin kautta. Viherpeukaloilta ja parista muustakin paikasta.

  (liian) Helppoa tämä nettiostaminen, tuskastelu alkaa sitten kun tilaukset tulevat: "Siis MINNE luulen nämä saavani mahtumaan?" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanna, joo, nyt me kaikki kevät- ja puutarhahullut voidaan sekä tukea että lietsoa toisiamme! :) Mä siis tilasin nyt suht koht maltillisesti taimia, tai itse asiassa hyvinkin maltillisesti, mutta samalla laitoin korvan taakse kasveja ja puutarhajuttuja, jotka pitää hankkia muista kaupoista, kunhan lumet sulavat.

   Ja ne kirjat! Tilasin kaksi eilen ja nyt olen jo löytänyt kaksi pakollista muuta kirjaa. Toinen on onneksi niin vanha, ettei sitä toivon mukaan enää myydä. ;)

   Poista
  2. Jenni: minulta löytyy "muutama" puutarhakirja jos haluat lainata. Erikoisin on ystäviltäni 40-vuotislahjaksi saatu Kasvitarhakirja vuodelta 1894. Myös pari 40-luvulla julkaistua puutarhakirjaa löytyy, samoin 50-luvulta edelleen hyvin ajankohtainen hyötypuutarhaopas.

   Kätevää kun voi yhdistää sekä puutarha- että kirjahulluuden :)

   Poista
  3. No tuota... Noista tilaamistani toinen on mulla parhaillaan lainassa ystävältä, mutta se ei riitä: kyseessä on ehkä maailman ihanin puutarhakirja, joten se pitää saada omaksi. :) Onneksi niitä puutarhakirjoja tulee kyllä sitten katseltua ja luettuakin, lempikirjoihini olen palannut varmasti jo useita, useita kertoja. Eivätkä puutarhakirjat vanhene, kuten tuosta sunkin kirjavarastosta huomataan!

   Poista
  4. Mistä kirjasta on kyse? (masokistista kysyä, minunhan on sitten saatava se myös...)

   Poista
 4. Itsepähän pyysit! :) Puutarha-, saaristo- ja kesäpakahduksen aiheuttavasta Torsten Wallinin kirjasta:http://www.adlibris.com/fi/product.aspx?isbn=9100100609 Siinä on todella kauniita kuvia ja maailman kaunein puutarha: kauniilla luonnonmukaisella kalliotontilla kasvaa kivien kolossa vaikka mitä. Jotenkin todella hienovarainen ja luonnonmukainen puutarha - ja kirja, joka aiheuttaa kauheaa mökkikuumetta!

  Tilasin äsken myös tämän: http://www.littleandlewis.com/book.html
  Sain yhdistettyä ko. kirjan eiliseen Adlibris-tilaukseeni näppärästi (netti on tosiaan vaarallinen).

  Kerron molemmista kirjoista enemmän, kunhan saan ne! Nuo ovat lähinnä fiilistelykirjoja, lisäksi hankin pari kotimaista tietokirjaa tänä keväänä. Siinähän sit taas onkin...

  VastaaPoista
 5. Minä kiitän, lompakkoni ei :) :)

  VastaaPoista
 6. Uutena täällä sompailemassa =) Itsekin olen juuri selailemassa Viherpeukaloiden ja Kodin kukkien kuvastoa. Tuo piippuköynnös tulee meillekin. Itse asun kuitenkin ihan Pohjoispohjanmaalla ja saa nähdä elääkö kauan.. Kirsikkapuun olen kuitenkin saanut kasvamaan ja samaten luumun vaikka ne eivät täällä asti pitäisi menestyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Annimuori ja tervetuloa sompailemaan!:) Luulen, että piippuköynnös voi kotiutuakin teille. Viherpeukaloiden mukaanhan se menestyy vyöhykkeillä I-IV (V). Toisaalta lapsuudenkodissani oli piippuköynnös, joka oli rutikuivassa, vähämultaisessa ja täysin paahteisessa paikassa (seinustalla talon lipan alla) ja se viihtyi hyvin, vaikka ohjeiden mukaan varjoisampi paikka olisi hyvä. Panen toivoni tähän köynnösmuistoon, sen perusteella olen nimittäin päätellyt, ettei ko. kasvi ole kovinkaan tarkka kasvupaikastaan!

   Poista