sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Valkohäntävieraita


Jaa-a, lumi on sulanut ja puutarhan istutukset ovat lähdössä kasvuun. Eräiden tuhoaja-ahmattien kannattaa siis hakeutua ihmisasumusten pariin. En hämmästynyt kauheasti, kun eilen illansuussa havaitsimme ikkunasta, että pihannurkassa on valkohäntäisiä kuokkavieraita. 


He olivat lauantai-illan kunniaksi aika eloisalla tuulella.
Kun hipsin kameran kanssa ulos, vieraat pakenivat metsään. Eräs heistä oli tosin sitä mieltä, että paikoilleen jähmettyminen riittää, kun on kerran puun takana piilossa.Hetkeä myöhemmin vieraiden nähtiin kulkevan ylväässä jonossa läheisen kallion päällä. Mikäli samat tyypit eivät odottaisi kieli pitkällä, että mm. ruusut alkavat kasvaa, heitä olisi hauska tarkkaillaa vaikka kuinka. Nyt en ollut 100 % ilahtunut esim. siitä näystä, että viikolla ihan olohuoneen ikkunan alla seisoi kolme peuraa. Jänis, joka on käynyt jo kauan ruokailemassa kukkapenkeissämme, kurkisteli niitä naapuritalon takaa: Hei, jättäkää mullekin tuhottavaa!Kiipesin tänään kameran kanssa peuravuodelle. Siellä oli tänään vain pienempiä eläimiä. En tiedä, haluanko kauheasti kuvata muurahaisia, mutta mahtavaa, että se on mahdollista uudella kameralla! Ja vanhalla kameralla nuo peurat olisivat olleet muurahaisen kokoisia. 5 kommenttia:

 1. No voihan vieraat, muistivat vielä missä sä viljelet herkkuja. Hyviä on kuvat.

  VastaaPoista
 2. No juu, siellä olivat ruusumaalla tarkistamassa, että joko on nuppuja mussutettavaksi. ;) Pupu on käynyt mussuttamassa sipulikasveja ja kaivanut sipuleja maastakin. Tämä siis siitä huolimatta, että ripustelin syksyllä peuran- ja jäniksenkarkotuspalloja sinne tänne, lisäksi pihalle on viety mm. mun hiuksia ja kissankarvaa. No, ehkä niitä mussuttajia olisi muuten vielä enemmän...

  VastaaPoista
 3. No jopas on lähelle tulevia vieraita. Meillä noin lähelle tulevat vain joutsenet ja telkät sulaa vettä etsiessään.

  VastaaPoista
 4. Susanna, tuntuu että ko. vieraat ovat tänä vuonna vielä entistäkin kesympiä. Saa nähdä, millainen peurakarja meidän pihalla viihtyy kesän aikana. ;) Onneksi ne eivät yleensä saa täystuhoa aikaiseksi, ainakin toistaiseksi edellisen kauden aikana syödyt kasvit ovat lähteneet keväällä sinnikkäästi uudelleen kasvuun. Eri asia, millaisia ne olisivat, jos saisivat kasvaa rauhassa...

  VastaaPoista
 5. Hyviä kuvia. Kauniita eläimiä, vaikka vierailu onkin ei-toivottu. Ikävä kuulla, että sipuleita on kaivettu ylös ja nuput ovat uhattuna. Kurjaa, että ovat vielä noin kesyjä.

  VastaaPoista