tiistai 22. toukokuuta 2012

Ruukkupuutarhan alku


Perustin tänä keväänä pienen pienen hyötykasvimaan, mutta pääosin ajattelin kasvatella hyötyjä ja osin koristekasvejakin ruukuissa. Osa ruukuista on vielä täyttämättä (ja ne tulevat uudelle kivipatiolle eli kesäolkkariin, joka ei vieläkään ole kuvausvalmiina ;)), mutta muutama pääsi viikonloppuna pihannurkkaan.


Tämä nurkka on sellainen, että siellä (ruukkuen takana) kasvaa vähän sitä sun tätä rikkaruohoista pioneihin ja maa-artisokkaan, kasvien seassa on kiviä ja mm. ruukunpalasia.


Ja nyt nurkassa on myös varastossa talvehtinut, puolikuiva puksipuu, keittiön ikkunalla talvehtinut ja kevään mittaan vinoksi varttunut pelargoni sekä pieni rosmariini, suoraan Prisman ruokaosastolta.


Kesäonneani varjostaa muuten eräs asia: en pääse tänä vuonna Annalan taimitorille eikä perinteistä taimikirpputoria vissiin ole tänä vuonna! Kauheaa. Ensi viikonloppuna on puutarhatapahtuma Billnäsissä, ja siellä on myös taimitori - ehkä sinne siis? En ollut ajatellut mennä Billnäsiin, mutta taimitoritakaisku laittaa asiat uuteen valoon. Viis siitä, etten ole taimien puutteessa ja saa niitä käi lähempääkin.

8 kommenttia:

 1. Jos sunnuntaina haluaisit mennä, niin voisit saada kyydin (jos ei sitä omasta takaa ole)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naukulan Mamma, kuten tiedät, haluan. :)

   Poista
 2. Voihan Billnäs, onko pakko kaivaa puukolla haavojani!? En mitenkään raaski uhrata kokonaista päivää sille reissulle, vaikka mieleni tekisi. Vaadin Billnäsin siirtoa lähemmäs Tamperetta!
  Kiva ruukkupuutarhan alku sulla, tuollainen luonteva ryhmä on niin elämänmakuinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirkko, anteeksi! :) Toivottavasti Tampereen lähellä on jokin korvaava kohde. Mulla on ollut iät ja ajat suunnitelmissa mennä Hämeenlinnan lähelle Metsänkylännavettaan, mutta en ole saanut käytyä. Olen varma, että se on ihana paikka.

   Tänään jatkoin vähän ruukkuhommia, mutta en tuossa paikassa pihaa. Musta on elämän makua, että ruukkuja on vähän siellä sun täällä. :)

   Poista
 3. Kaunis ruukkupuutarha. Annalaan olisi tosiaankin ollut kiva mennä, mutta näyttää olevan huomenna ja alkavan jo klo 15.00, niin eihän sinne töistä ehdi. Tosin, enpä taimia tarvitsisikaan. Kasvimaa on jo paisunut sen verran, että saa jo riittää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Annika, en ole kuullut kenenkään ehtineen tänä vuonna Annalaan, kummallista ja kauheaa! Ainakin aiempina vuosina Annalassa on ollut myymässä tosipuolinen yrttikauppias, joka myy myös Hakaniemen torilla juhannukseen asti. Pitää käydä katsomassa, josko tänäkin vuonna olisi niin.

   En mäkään olisi välttämättä tarvinnut mitään Annalasta, mutta jotenkin taimitori on ollut sellainen traditio, että sitä ilman ei kesä tule. Onneksi tulee kuitenkin, tänään on ollut ihanan lämmin ja kaunis päivä!

   Poista
 4. Taimien puutteen olemattomattomuus ei mitenkään haittaa uusien kasvien hankkimista, tein sellaisen havainnon viimeksi tänään omalla kohdalla... joskin maltoin jostain luopuakin, kun annoin ylimääräisenä kaupanpäällisenä tulleet kullerot anopille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Susanna, menen huomenna sinne Billnäsiin ja pahaa pelkään, että teen tuon saman havainnon! ;)

   Poista