lauantai 2. kesäkuuta 2012

Hyvää kesää - ja syksyä...


Totean samoin kuin äsken kissablogin puolella: takana on kiireinen viikko, olin jemmannut kesäisiä kuvia kesäkuun alkuun, mutta nyt tulikin syksy. Voi voi. Olo on aika väsynyt ja sen sijaan, että nauttisin vapaaviikonlopusta (mies on moottoripyöräreissussa seudulla, jossa sää ei toivon mukaan ole yhtä syysmyrskyinen sää), vain möllötän. No, pian siskon vauvoineen tulee ilahduttamaan minua ja kissoja, ja sääennusteen mukaan huomenna saattaa taas olla puutarhatyöilma. 


Joka tapauksessa, tässä kesän aloitukseen säästämäni leppiskuvat. En ole koskaan kasvanut niin aikuiseksi, ettenkö aina ilahtuisi leppäkertusta!


Matka kohti kesää jatkuu.


Eilen uutisoitiin, että kesä tuli eteläiseen Suomeen noin viikkoa tavallista aikaisemmin. En osaa sanoa aikaisuudesta, mutta tuntuu, että kaikki kevään ja kesän ilmiöt ovat tänä vuonna tapahtuneet vauhdilla. Liian nopeasti, jos minulta kysytään. Esimerkiksi kriikunapuumme olivat vielä 10 päivää sitten tällaisia.


 Sitten ne kukoistivat pari päivää näin:


 Ja nyt niissä ei ole enää ensimmäistäkään kukkaa! Saa nähdä, jaksavatko puuvanhukset kehittää satoa tänä vuonna. (Tunnustan ihan vaivihkaa, että viimevuotista satoa on edelleen pakastettuna sellaisenaan pakastimessamme; en jaksanut syksyllä juuri h-hetkellä tehdä siitä mitään, joten pistin pakastameen otollisempaa hetkeä odottamaan...)


Syysmyrskyistä huolimatta toivottelen kaunista kesää! :)9 kommenttia:

 1. Hyi nyt tollasia S-sanoja ei saa manata! Nythän on vasta paras kesä edessäpäin, ihan kohta tulemassa :) Näin mä luotan, usko vaan sinäkin. Myrskyä on täälläkin, eipä harmita niin lähteä illaksi töihin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, ja useinhan on koleaa ja kosteaa yhtämittaisesti melkein juhannukselle asti, joten huonomminkin voisivat asiat olla, vaikka täällä on nyt niin huono sää, etten viitsi mennä edes postilaatikolle asti. ;)

   Eikä pitäisi myöskään harmitella myrskyä, kun ei ole esim. lakkiaisjuhlia tänään!

   Poista
  2. Joo luonto tykkää sateesta:) Hitsi, mun piti kehuskella leppäPIRKKOjen kuvista, mutta sekin unohtu tuossa S-sanan järkytyksessä. Hauskaa leppistaaperrusta. Ihan sitä KESÄä!

   Poista
  3. Täällä päin luonto on saanut viime päivinä sen verran sadetta, että nyt se kaipaisi jo aurinkoa...LeppäPIRKKO on tosiaan aina hauska ja symppis näky, ja hauskaa on myös se, että onnistuin tuon minitaapertajan kuvaamaan. :) Vielä on kuvaamatta tippuva vesipisara, se kuvauskohda jota aina metsästän. Hmmm, juuri tällä hetkellä ois oiva kuvausharjoittelusää, mutta taidanpa passata pisaratreenit kuitenkin.

   Poista
 2. Juu kurja on keli... minusta kirsikankukat ovat aina ohi liian nopeasti. Omenankukat sentään onneksi taitavat kestää nyt kun tuli kylmempää, minulla on ainakin tällä hetkellä kukat omppupuussa. Joskus nekin lepattavat maahan aivan liian nopeasti.
  Huokaus. Minustakin tuntuu jo, että niin paljon kesästä on ohi, ne ihanimmat toukokuun hetket... vaikka on keskikesälläkin hienoja hetkiä ja helteenkin on pakko tulla taas jossain välissä! Ei tää tällaista hytisemistä voi syyskuulle asti olla!!
  Tsemppiä sinne, sekä sinulle että karvapojille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saila, katselin juuri tänään kävelyllä, että tässä lähellä olevien omenapuidenkin kukat näyttivät aikamoisen tuulen tuivertamilta... Onneksi sade loppui jo monta tuntia sitten ja tuulikin tuntuu tyyntyvän.

   Onneksi KOKO kesä on oikeasti vielä edessä, vaikkei siltä tunnu. Kesäkuu on vasta nippa nappa alkanut! Olen siitä iloinen, vaikka toisaalta odotankin keskikesää ja lomaa.

   Poista
 3. Leppäkertut saa minutkin aina hyvälle tuulelle :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saraheinä, joo, leppäkertuissa on jotain todella mukavaa ja vetoavaa. :)

   Poista
 4. Sama tunnelma täällä, tahtoisi painaa vähän jarrua ja nauttia vielä keväästä :-)

  VastaaPoista