perjantai 27. heinäkuuta 2012

Korianterin kukkiessa: chili-korianteridippi



Itse itsensä monivuotiseksi kylväneen korianterin taas kukkiessa pihalla pistänpä tännekin ylös keittiössämme tänä kesänä kehitetyn yleisdipin, vaikka se ei ole saanutkaan täyttä suosiota tulisuutensa vuoksi. Vaan tulisuuttapa voi itse säätää chilin laadulla ja määrällä; helppoutensa vuoksi tämä salaatti-kana-kaladippi kannattaa kuitenkin kertoa muillekin.

Chili-korianteridippi

muutama ruokalusikallinen / pieni kourallinen tuoretta korianteria
0,5-1 chilipalkoa pieneksi pilkottuna, siemenet poistettuina
1 prk (laktoositonta) kermaviiliä

Sekoita ainekset keskenään ja käytä raikkautta ja tulisuutta tuovana yleiskastikkeena.




Herkkien korianterinkukkien innoittamaa kuvaleikittelyä.




2 kommenttia:

  1. Aarg, korianteria :-D Se on kylväytynyt hullun lailla kahteen kasvatuslavaani ja meinaa vallata ne reunasta reunaan. Yritän nyhtää taimia ennen kuin ne taas kukkivat, mutta niitä nousee lisää koko ajan. Apua!
    nimim. korianteriin hukkuva

    VastaaPoista
  2. Oi! Korianteria. Ihan lemppari yrtti. Se on kuulemma sellainen, että sen makua joko rakastaa tai inhoaa.

    VastaaPoista