torstai 26. heinäkuuta 2012

Matkakertomus, osa 3


Kyllä tekniikka on taas koetellut hermojani! Paitsi että tämä tietokoneeni - siis se, joka vähän aikaa sitten hajosi totaalisesti ja kadotti kahden vuoden tiedostot - jumittaa ajoittain, myös PhotoScape ja nettiyhteys ovat kieltäytyneet yhteistyöstä. Ja Flickrin ilmaisen kuvatilan rajakin tuli vastaan, joten en voi enää tehdä sinne kuvaesityksiä, ellen sitten päätä maksaa lystistä...

No mutta. Loppumatkasta piti olla ellei muiden niin ainakin omaksi iloksi isompikin kuvapläjäys, mutta ei vain ole. Haluan kuitenkin laittaa blogiin jotain jo siltä varalta, että kone taas hajoaa...

Kesäreissumme pari viimeistä päivää ennen itärajaa seuraillutta ja valokuvitta jäänyttä kotimatkaa kuluivat Kuusamon ja Rukan maisemissa. Yövyimme piilopirtissä Rukalla. Otin paljon kuvia luonnosta...


ja mökin yksityiskohdista...ja tein niistä minikuvakoosteet. Jos katsot tarkasti, voit löytää luontokuvakoosteesta rieskasta pitävän rukalaisen kotieläimen ja alemmasta häivähdyksen bloggarista. ;)


Sain kivoja kuvia myös erään maalaistalon pihapiiristä, mutta en tohdi julkaista kuvia toisten kodeista. Pyörän selästä taas näin monia autiotaloja, joista olisin voinutkin julkaista kuvia, mutta en päässyt kuvaamaan niitä. Harmi. Surullisissa, kauniissa autiotaloissa on jotain yhä enemmän mieltäni kiehtovaa.


Osaako kukaan muuten sanoa, mikä yläkuvan kasvi on? Niitä oli pientaret täynnä Rukalla, mutta en löytänyt kasvikirjasta täsmällistä vastausta, vaikka tiedän nähneeni samoja kasveja muuallakin. (Kyse ei ole siis mistään harvinaisuudesta, mutta meikäläinen tunnistaakin lähinnä ruohon ja voikukan...)

2 kommenttia:

  1. Voihan tekniikka. Ihanat kollaasit! Ekassa kuvassa on mielestäni maariankämmekkä (tai joku muu kämmekkä), jos sitä kuvaa tarkoitit.

    VastaaPoista
  2. Hahaa, kiitos! Pääsin niin pitkälle, että päättelin (ja äitikin oli päätellyt), että kyseessä on joku kämmekkä. Ilmeisesti emme olleet siis hakoteillä, kun Asiantuntijakin niin arvioi! :) Piiros-, valo- ja muistikuvien vertaaminen ei ole niin helppoa kuin luulisi.

    VastaaPoista