maanantai 2. heinäkuuta 2012

Mistä näitä kukkia oikein tulee?


Olisi varmaan ihan fiksua tehdä puutarhamuistiinpanoja tai jopa harrastaa taimikylttejä. Puutarhamuistini on ilmeisesti tyhjentynyt totaalisesti talven aikana, sillä olen jo aika monta kertaa tänä kesänä hämmästynyt: Mikä toi on? Mitä se tekee meidän pihalla?

Eipä sillä, vaikka istutus- tai kylvöhommista ei ole hajuakaan, lopputuloksista on silti ollut paljon iloa niin ihmisille kuin ötököillekin.


Eräs viimeaikainen havainto on hämmästyttänyt ihan vain olemassaolollaan: viime kesänä juhlien pöytäkoristeena ollut ja sittemmin maahan kuopattu laventeli selvisi talvesta ja aloittelee kukintaa!
4 kommenttia:

 1. Ooh, sait laventelin selviytymään. Mulla oli neljä, jotka hellästi peittelin havuilla jotta säilyisivät mutta ei. Ylläreitä nousee aina, nytkin mulla on varjolilja enkä todellakaan ole sitä maahan kaivanu. Joihinkin olen laittanut kylttejä (Sailalta tilasin upeita namuja!) mutta kaikilla uusillakaan ei ole koska "kyllähän mä nyt ainakin tuon kasvin muistan aina!"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirkko, mullakin on samanlaisia aiempia laventelikokemuksia, mutta nyt laventeli on etelän suunnassa ja sen takana on kivi, joka ilmeisesti suojaa ja myös heijastaa lämpöä. Jee!

   Ja jee, että mullakin on nyt muutama taimikyltti. Laitan pian kuvia blogiin. :)

   Poista
 2. Ihana puutarha! Tajusin vasta nyt rekisteröityä tännekin lukijaksi, ehkäpä saan sinulta jotain ihania vinkkejä. :) Minulle ei ole harmahintakaan hajua mitä tuolla pihalla kasvaa, pitäisi tehdä varmaan joku kartta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Linnea, tervetuloa! :) Saa nähdä, saako täältä vinkkejä. Viime aikoina en ole kauheasti ehtinyt/jaksanut/ehkä niin halunnutkaan puutarhapiipertää, mutta loma on alkamassa. Lähdetään eka hieman reissuun, mutta sen jälkeen kuvittelen päivittäväni tätäkin blogia taas vähän ahkerammin. Juttua on tulossa pihalla olevasta lukunurkasta sekä kirjallisesta puutarhasta!;)

   Meidän pihalla ei kasvanut juuri muuta kuin ruohoa ja hanhikkeja, kun muutettiin. Ei täällä vieläkään mikään siimes ole, mutta kuitenkin suurempi kasvivalikoima kuin silloin seitsemän vuotta sitten. Lähivuosina on luultavasti pakko tehdä pihalle suurempikin muutos, kun naapuriin rakennetaan.

   Ja minä käyn kuikuilemassa sun ihanaa tunnelmallista huvikumpua ja sen salaista - toivon mukaan sinulle vähitellen paljastuvaa - puutarhaa!

   Poista