sunnuntai 26. elokuuta 2012

Pysähtynyt pihamaa

On hassu vuodenaika. Riippuu mihin katsoo, ja kaikki näyttää kesäiseltä - tai jo todella syksyiseltä.

Meillä on myös yksi kukkapenkki, jossa kesä ja syksy yhdistyvät. Laventeli kukkii onnekseni yhä, kurkkuyrtti vasta aloittelee ja kaikki muu on ruskeaa, paikoillaan tököttävää. Jonkun mielestä sekasotku voisi näyttää rumaltakin, mutta minusta sen pysähtyneisyydessä on jotain kaunista ja rauhoittavaa.En ole muuten vieläkään saanut aikaiseksi kuvata jo ajat sitten perustettua nauhuspenkkiä. Mutta sen voin jo sanoa, että penkki oli erinomainen idea: on ihastuttavaa, että (kurkkuyrtin lisäksi) joku kasvi alkaa kukkia vasta nyt, ja nauhukset viehättävät hyönteisiäkin. En ole ihan varma, ovatko nauhukset aina näin myöhäisiä kukkijoita, mutta ainakin tänä vuonna saamme iloita, että kesällä maahan pistetyistä juurakoista on tullut pirteän keltaisia syyskesän kukkijoita. Yritän valita mahdollisimman aikaisin ja myöhään kukkivia kasveja, ettei se yksi ikävä juttu siinä kasvukauden lopun ja alun välissä olisi niin pitkä.

5 kommenttia:

 1. Hyvä taktiikka :-) Minulla ainakin nauhus, se mikä minulla on (taitaa olla kallionauhus) kukkii aina myöhään, nytkin se vasta kohottelee kukkavanaa eikä yhtään kukkaa ole vielä auki. Päivänliljoissakin on vielä nuppuja, ja syysvuokkoja vasta odotan - yhdessä ainakin näkyy kukkavarsia, mutta ne ovat vielä matalia. On TOSI tärkeää voida odottaa kukkia vielä tähän aikaan! Eikä vielä edes mainittu syysmyrkkyliljoja tai syyssahrameita, nekään ei ole vielä edes aloittaneet mullasta nousua :-)

  VastaaPoista
 2. Kiitos nauhusvinkistä! Syyssyrikkä on toinen hyvä ja perhosia houkutteleva, myöhäinen kukkija.

  VastaaPoista
 3. Kauneus on katsojan silmissä, Jenni :) Kivaltahan tuo näyttää. Mikä ihme on tuo musta pallo?
  Mulla on nauhus vielä nupulla, tykkään kovasti siitä.

  VastaaPoista
 4. Olen itse miettinyt samaa, että näyttää syksyltä ja kesältä yhtä aikaa. Ilmassa on jo syksyä, ensimmäiset lehdet ovat kellastumassa ja pihlajat loistavat täynnä punaisia marjoja, mutta samaan aikaan on vihreää. Olipa taas kauniita kuvia.

  Laitoin sinulle post it -tunnustuksen.

  VastaaPoista
 5. Blogissani on sinulle jotakin :)

  VastaaPoista