sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Marrasmetsässä


Keksinpä, miten blogiin saa hurjan määrän kuvia helposti: tekee niistä Gif-animaatiokoosteita.

Kaksi viikkoa sitten lähimetsässä näytti tältä. Olin juuri lukenut Auli Somersalon kirjamellisesti satumaisen Mestaritontun seikkailut sekä Heikki Willamon valokuvateoksen Vuosi metsässä. Oli pakko päästä yksin metsän tunnelmaa aistimaan, ja Willamon upeista kuvista inspiroituneena piti myös kokeilla, miltä metsä näyttää mustavalkoisena. Suurimmassa osissa kuvista on eroa väri- ja mustavalkoversioina: ei se marrasmetsäkään aivan väritön ja valoton ole. Willamon teoksesta tuli muuten inspiraatio siihenkin, että voisi itsekin tallentaa samoja maisemia vuoden ajan. Viime syksyinen syyskampahaaste eli saman maiseman kuvaaminen parin viikon välein jäi mieleen kivana kokemuksena.


Muuten kodin, pihan, valokuvaamisen tms. saralla ei kuulu kummempia. Perjantaina tuli tasan yhdeksän kuukautta siitä, kun palasin vuorotteluvapaalta töihin, ja perjantaina pidin myös ensimmäisen vapaapäivän kesälomaa lukuun ottamatta. Kotona alkaa näyttää siltä, että minulla on ollut melkein vuoden ajan 1,5 työtä ja mies on muuten vain työhullu. Eilen käytiin kuitenkin rakennuskaupoissa ja tänään vakkariremontoijamme kävi katsomassa, josko hän voisi jeesata meitä suunnitelmissamme vielä tämän vuoden puolella. Mies viritteli jo joulu...koristevalot pihalle ja minä kutsuin ensi viikonlopuksi ystäviä kylään. Linnuille on laitettu siemeniä jo kissojenkin iloksi - tirppateevee on edelleen kova juttu - ja rentouttavaa mökkeilyäkin on suunniteltu. Eli kyllä tänne kuuluu hyvää, vaikka blogi ja vähän bloggarikin on marrashorroksessa. :)

7 kommenttia:

 1. Ei ulkona tosiaan ihan harmaata ole, vaikka valoisa aika onkin lyhyt. Ruoho on ihan smaragdinvihreää kuin Irlannissa ikään, samoin sammalet <3
  Mukavaa marraskuun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saila, juu, ruohoa ja etenkin sammalia olen ihaillut, samoin pieniä puroja ja vesipisaroita puiden oksilla. Marraskuu on mukavan levollisen kaunis niinä hetkinä kuin saa olla rauhassa. :)

   Ja samoin mukavaa marraskuuta!

   t. Jenni kirjautumatta

   Poista
 2. Hei hauska keksintö! Mulla on kokeellinen Bélagif odottamassa julkaisua mutta en todellakaan tajunnut, että samalla giffillä voisi tehdä eri kuviakin! Auts mikä toope mä oon. Onneksi sä kekkasit. Ja tosi hienoja metsäkuvia, tykkään kovasti tuosta kaksikosta, värillinen ja mustavalko. Bueno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirkko, no tää Gif-keksintö tuli ihan siitä, kun en jaksanut askarrella Flickrin kanssa, eikä mulla enää edes mahdu sinne ilmaiseksi kuvia, ellen poista vanhoja. Käy se näinkin.:) Ja päätin laittaa molemmat Giffit esille, kun en osannut päättää, kumpi on suosikkini.


   t. Jenni kirjautumatta

   Poista
 3. Upeita kuvia, ihana mestaritonttumainen marrasmetsä! <3 Mukavaa marraskuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Linnea! Oli kyllä ihan mestaritonttumainen olo, kun tallustelin metsässä. Vaikka Turunväylä hurisi vieressä, oli ihanan rauhallista.:)

   Samoin hyvää marraskuun jatkoa!


   t. Jenni kirjautumatta

   Poista
 4. Ihania kuvia, Jenni! Marrasmetsässähän voi olla vaikka mitä!

  VastaaPoista