maanantai 22. huhtikuuta 2013

Puutarhamessuilua ja -suunnittelua
Helsingin puutarhamessut olivat jo reilu viikko sitten, mutta nyt vasta saan pistettyä tänne parhaat eli inspiroivimmat palat.

Olisi ihastuttavaa, jos omassa puutarhassa olisi...

viherseinä ja ruukuttamiselle oma työpiste,

kasveja monenlaisissa ruukuissa,

ja varasto-huvimaja-kasvihuone


tai edes pieni minikasvihuone.
Kaikkein eniten taisin kuitenkin innostua Ismon hirsityön kunttapuutarhasta jykeväreunaisine kohopenkkeineen sekä leveine lankkuterasseineen


Ja tulipa messuilla toki kasvikuumettakin. Eilen tilailinkin jotain Viherpeukaloilta, ja omistamani puutarhakirjat ovat kovassa selauksessa.

Siemeniä en ole tilannut tai ostanut tänä keväänä vielä ollenkaan, mutta aion toteuttaa pitkäaikaisen haaveen ja mennä ostamaan ne suoraan Hyötykasviyhdistyksen Alku ja Juuri -kaupasta. Alimmassa kuvassa on Hyötykasviyhdistyksen siemenpusseja, ne ovat minusta tosi sympaattisia!

4 kommenttia:

 1. Hyötykasviyhdistyksen siemenpussit ovat todellakin ihania!
  Sinullahan ON minikasvihuone, älä yhtään yritä... vai onko Cisu vallannut sen?
  Viime viikonlopun Lahden messuilla oli tietoisku mikropuutarhoista ja minimaisemista ja yksi sielä esillä ollut taimikauppa myikin ko. projekteihin sopivia kasveja. Valitettavasti en päässyt kuuntelemaan tietoiskua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saila, mutta kun mun minipuutarha on sisätiloissa ja nyt vielä joutunut väliaikaisesti varastoon... Minipuutarha ois kyllä ihana vaan lienee parasta keskittyä ensin ison puutarhan asioihin.

   Poista
 2. Kiitos messukuulumisista! Tuo kunttapuutarha onkin tosi kiva, mitä tuosta kuvasta nyt näkyy. Hienot on siemenpussit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirkko, ole hyvä. Kuvat eivät ole ihan onnistuneita, koska messuilla oli huonot valaistusolosuhteet ja kauhea tungos. Tuolla hirsityöfirman sivuilla on noita lankkuja eri väreissä ja miljöissä, mahtavia. Tuollainen ikiaikainen puu varmasti vain paranee ajan myötä.

   Poista