sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Ryytineidon ryytimaa eli tee-se-itse-taimikyltitToukokuun alussa kävimme vanhempieni mökillä ja kaadoimme yhden nuoren lehtipuun (varmaankin lepän). Olin bongannut Pinterestistä kätevän taimikyltti-idean, eikä siis muuta kuin sahaamaan ja vuolemaan. (Jostain syystä minä sain aikaiseksi kaksi huonoa kylttiä siinä missä mies kahdeksan kelvollista. Äh.)Hain Helsingin ehkä suloisimmasta kaupasta, Hyötykasviyhdistyksen Alku & Juuri -puodista, siemeniä ja tussin, jolla kirjoitetun tekstin pitäisi kestää millaisella pinnalla ja minkä tahansa laisissa olosuhteissa. 


Liuskakivipation yhteydessä olevalle istutusalueelle syntyi yrttimaa, jossa kivi"polut"  erottavat taimi- ja kylvösalueet toisistaan. Toivon, että erityisesti ryytineito lähtisi itämään: en ollut kasvista kuullutkaan, mutta sen nimi oli niin hauska, että yrttineitoa piti saada omallekin ryytimaalle. Yrttien lisäksi alueelta löytyy mm. ruusuja, ja koko komeutta rajaa taikinamarja-aita, jonka toisella puolen, muurin luona, on kivikkokasveja.

Kuten kuvista näkyy, toukokuun alussa alue oli lähes kalju. Tässä viikko sitten otetussa kuvassa on jo enemmän vehreyttä - ja tällä hetkellä maasta kurkistaa vaikka mitä. En uskalla kitkeä, etten nypi ryytineidon alkujakin.

Eilen saimme yläkuvan kukon ryytimaan vartijaksi. Toivottavasti peurat pelkäävät sitä. :)


Terassin ryytimaa eli yrttilaatikkoistutus näyttää jo hyvin kesäiseltä, etenkin kun vieressä kasvava mahonia pyrkii kaappamaan laatikot keskelleen. 

5 kommenttia:

 1. Hienot nimikyltit olette tehneet ja muutenkin alue näytää oikein mukavalta. Tuo ryytineito ei ole mullekaan tuttu, innolla odotan kokemuksia ja kuvasatoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirkko, mies taitaa jo tuntea puutarhanhoito"taitoni", hän kun piti kylttejä kätevinä jo siksi, että niihin voi helposti vuolla uuden nimipinnan, "jos jostain syystä kasvi vaihtuu". Äitini taas suunnitteli, että samalla systeemillä voisi tehdä mökillä lapsenlapsille luontopolun.

   Mä en edes oikein tiedä, miltä ryytineidon pitäisi näyttää, mutta nimi vakuuutti, että ryytineitoa on saatava. :)

   Poista
 2. Hyvän näköistä ja hienot kyltit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Saila! Parasta on se, että vaikka on kesäkuun alku, olen jopa jo muutaman kerran istunut ihanilla puputuoleilla ihailemassa pihaa ja kesää. :) Viime kesä oli niin sateinen ja kai muutenkin epämääräinen, etten muista oleskelleeni ollenkaan tuolla kivipatiolla.

   Poista
 3. Kiva kyltti-idea! Siellä kyllä näyttää todella rehevältä ja kesäiseltä! Kaunista.

  VastaaPoista