lauantai 20. heinäkuuta 2013

Melkein valmis nauhuspenkki


Terveisiä lomalta! Ollaan kierretty Suomea pitkin poikin, huristeltu moottoripyörällä Viron ympäri, pääsin Tove Janssoni Klovharu-saarellekin. Eli kokemuksia ja sitä myötä myös valokuvia on kertynyt, mutten olen vielä saanut lajiteltua ja käsiteltyä lomakuvia. Eipä ole toisaalta kiirekään: syksyllä on ihana palata kesän muistoihin... Kirjablogin puolelle on jo päätynyt muutama Viron-kuva ensitunnelmineen sekä pari kuvaa Hailuodosta, yhdestä kesäni toivelomakohteesta.

Nyt pari kuvaa todisteeksi siitä, että parin viikon poissaolosta huolimatta omalla pihallakin on tapahtunut sentään jotain muutakin kuin rikkaruohojen villiintymistä. Siistin ja somistin hieman nauhuskukkapenkkiä, joka sai toissasyksynä alkunsa ystävän antamasta yhdestä nauhuksesta. En tiedä tuon nauhuksen tarkempaa nimeä, mutta nykyisin sillä on muutama muukin (erilainen) nauhus kaverina, lisäksi kukkapenkistä löytyy maanpeitekasveja, pari ledvaloa sekä nyt uutuutena myös tiilimurskakatetta ja kivikori.


Kunhan penkin taka-alalla kasvava piippuköynnös saa paremman tuen, penkki on valmis. Meidän on tarkoitus tilata betoniraudoitusverkko ja virittää sitä kasvien taakse autokatokseen vievän aukon tukkeeksi: siinä on piippukäynnöksen hyvä kiipeillä ja samalla tuoda näkö- ja tuulensuojaa. Kun nyt vaan joku vielä tilaisi sen verkon...

Kivikorin idea on kopioitu suoraan appivanhempien pihalta, jossa toteutus on näin elegantti. Mutta heillä onkin kaupunkinsa kauneimmaksikin palkittu piha, meidän pihalle taas ei ole kunniamainintoja sadellut. Naapurikin vain käväisi vitsailemassa somistuksilleni, että onkos kuppi mennyt nurin. ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti