sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Kriikuna-sadonkorjuu-kurjenmiekka-laiturinurkkausOnnea on oma puutarha, jossa leikkiä! On ollut ihanan kesäiset säät, ja olen ollut kaksi päivää ihan pihalla. 

Tänään raahasin kiviä, kaivoin kuoppia, sommittelin kaikenlaista... Kriikunapuunurkkaus, josta kehittyi muutama vuosi sitten apilaketonurkkaus ja sittemmin ensin tuolinurkkaus ja hiljattain laiturinurkkaus, otti taas uuden kehitysaskeleen. Siellä on nyt tuolien ja terassin irtoportaan lisäksi kiviä, peilipalloja, ruukkuja sadonkorjuutunnelmaa tuomassa sekä eilen ostamiani japaninkurjenmiekkoja. Jee! Aion siirtää leikkinurkkani takaosaan vielä ainakin saniaisia, ostaa ruukkuihin sopivia syyskukkia ja ehkä viritellä jotain koristeita puihin (ja sitten ottaa muitakin kuin kännykkäkuvia). Ja ensi keväänä sitten taas uusia kasveja... On ihastuttavaa, kun pihan laidalla, paikassa johon silmä automaattisesti etsiytyy, on katseltavaa, ja vielä tuolla lailla vähän boheemimmin. Toivon, että naapurit ovat samaa mieltä, heillä kun on yhtä hyvät näkymät monitoiminurkkaukseeni. Mies oli onneksi ainakin sitä mieltä, että nurkkaus on hauska; tämän päivän tuunailut syntyivät hetken mielijohteesta, kun hän ei ollut kotona.Kuvan vasemmassa reunassa olevaan multakekoon olen käynyt jo viskomassa kaikenlaisia siemeniä, ja jatkan viskomista sekä syksyllä että ensi keväänä. Toivon kukka- ja kurpitsakekoa, josta olisi iloa perhosille.

Paitsi että on syysasteristakin! Ilahduin suunnattomasti, kun huomasin, että asterissa on jatkuvasti perhosia ja jopa useita kerralla. Meidän pihalla ei ole ollut tänä vuonna juuri lainkaan perhosia, ja olen lukenut huolestuneena artikkeleja perhoskadosta. Oikeastaan kaikista parasta tässä viikonlopussa oli tämä näky. 7 kommenttia:

 1. Nurkkaus näyttää todella viehättävältä! Upea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen kyllä itsekin tyytyväinen, nurkkaus on oma mukava soppensa pihassa. :)

   Poista
 2. Hieno siitä tuli! Tosi viihtyisä. Naapurit ovat ääliöitä jos eivät tajua arvostaa ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos naapurit sanovat jotain, kerron, että puutarha-alan ammattilainen sanoi, että vain ääliöt eivät arvosta tällaista vinksin-vonksinnurkkausta pihalla. :D

   Poista
  2. Komppaan Sailaa, vanhat hedelmäpuut suorastaan vaativat tuollaista rentoutta!

   Poista
  3. No niin, lisää painavia puheenvuoroja sen puolesta, että olen ollut itse ääliö, kun en ole raahannut kaikkea tuota tavaramäärää aiemmin tuonne pihannurkkaan. :D

   Poista