sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Maisemointia ja somistamista vaille valmis terassiJee, meillä on uusi terassi! Kuvassa kaikki näyttää tasaisen punaruskealta eikä edes erityisen houkuttelevalta, mutta luonnossa terassi on sellainen kuin pitikin, eli jämäkkä ja laivankansimainen. Aiemmin terassin reunalla istuessa laskettiin jalat nurmikolle, nyt terassia kiertää istuskeluporras. Ja aiemmin terassilla kävellessä sai tikkuja varpaisiin, mutta nyt lauta on ihanan sileää (halusimme laudat asennettaviksi urapuoli alaspäin). Joskus varvas tuntui myös sujahtavan vanhan terassin lautojen väliin, mutta nyt laudat on asennettu niin tiiivisti kuin puun elämisvara huomioiden oli mahdollista (siksi laudat on ruuvattu kiinni päältä päin). Kuten kuvasta näkyy, terassin ympärys on nyt soralla; pitää kehitellä siihen muu pinta ja rajaus lähiaikoina.


Purin osan vanhan terassin vieressä olleesta kivikkomaasta, joka on näin loppukesästä aina meiramin valtaama. Ennen terassi loppui tuohon tolpanreunan ja tuolinjalkojen kohdalle, mutta halusimme jatkaa uutta oleskelualuetta tolpan leveydeltä, niin pöydän päässä istujan ei tarvitse enää huolestua, että tipahtaa kivikkoon tuoleineen. Tuonon terassinreunalle on tarkoitus joskus asentaa lasiseinä, että ruokailunurkasta tulisi suojaisampi. Aion siirtää kiviä ja kasveja takaisin tuohon terassin eteen.


Syöksyputken ympäriltä puuttuu vielä kiveys. Laitamme verkon ja/tai laudoituksen estämään kivien ja ehkä eläimienkin pääsyn tuonne terassikannen alle.


Ensi kesän projekti on sitten jatkaa hommia tuolla talon seinustalla...Tämä uuden terassin alue on tarkoitus saattaa kuitenkin kuntoon vielä tänä syksynä, mielellään jo ensi viikonloppuna.


Viime postauksessa ihmetyttänyt vanhan terassin irtoporras pääsi silta- tai laiturimaiseksi elementiksi pihannurkkaan kahden kriikunapuun väliin. Patiopuuhista jäi paljon isoja kiviä, ja niitä olisi nyt tarkoitus siirrellä tuonne päin ja lavastaa kivillä ja joillakin sopivilla kasveilla laiturimainen tunnelma. Kiitos vain Saila ja Perho Kerttunen ideoistanne!

Kuvassa vasemmalla näkyy niin ikään edellisessä postauksessa mainitun multakasan alku. Kasa on päätetty pyhittää kukkasille. Aion siirtää sinne harmaakäenkukkaa, joka ilmaantuu koko ajan istututusalueelle, josta olen jo pari vuotta yrittänyt sitä häätää juuri tuon hurjan leviämisen takia.

Viikolla ajattelin käydä ostamassa syyskukkia ja ehkä jopa uudet ulkovalot: tarvitseehan uusi terassi arvoisensa somisteet!

7 kommenttia:

 1. Vink, vink. Jos et tiedä ketään lasiseinää hoitamaan, niin ota yhteyttä. Tiedän yhden tahon joka voisi hoitaa homman :) Ja on muuten erittäin kissaystävällinen mies!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on yksi taho tiedossa, mutta pidän vink-vinkin mielessä, kiitos. :)

   Poista
 2. Vau, onnea terden johdosta! Upea, hieno, tilava ja kätevä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi nyt on ollut niin lämmintäkin, että olemme saaneet vähän vihiä, miten ihana terassi onkaan ensi keväänä ja kesällä. Taidan muuttaa silloin terassille. :)

   Poista
 3. Vau, onnea terden johdosta! Upea, hieno, tilava ja kätevä!

  VastaaPoista
 4. Komee on terassi, kelpaa siinä istuskella ja vaikkapa tanssahdella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kelpaa! Rakentajat asuvat tässä lähellä ja olivat ehdottaneetkin, josko alamme järjestään kulmakunnalle lauantaitansseja. :D

   Poista