torstai 24. lokakuuta 2013

Kolmas kesä toden sanoo


Pitääpä julkaista nämä kuvat ennen kuin on liian talvisen oloista niille.

Useinhan sanotaan, että istutusalue on parhaimmillaan aikaisintaan kolmantena kesänä. Minä en ole vieläkään täysin tyytyväinen kolme kesää sitten omin voimin rakentamaamme kiviaitaistutusalueeseen - mutta sen uloimpaan reunaan alan olla hyvin tyytyväinen. Kivimuuri on alkanut vähitellen vähän sammaltua ja reunaa kiertävässä taikinamarja-aidassa alkaa olla muotoa. Ja mikä parasta, pensaiden alle istuttamani kasvit alkoivat menneenä kesänä todella viihtyä ja levitäkin. Tällä menolla saatamme päästä tavoitteeseen eli siihen, että pensaita ympäröi tasainen maanpeitekasvien matto.

Maanpeitekasveina on mm. sitruunatimjamia, mehitähtiä ja maksaruohoja.
Syksyllä nautitaan ensin syysmyrkkyliljojen kukinnasta, sitten vielä syyssahramien.Uskomatonta, että nämä kuvat on otettu vain pari viikkoa sitten. Nyt näyttää paljon loppusyksyisemmältä.
Itse kasvatettu iisoppi!

4 kommenttia:

 1. Ihanat kasvit! Timjameista tulee ihania mattoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi timjameista tosiaan taitaa tulla ihania mattoja! Pitkään ne vain olivat, mutta loppukesästä tajusivat, mikä on niiden tehtävä: olla kauniita ja levitä. Unohdin kasviluettelosta patjarikko Peter Panin' sekä sen, että keväällä taikinamarjojen juurella kukkivat lumikellot ja krookukset.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos Pirkko! :) Kävin tänään huiskimassa tuonne(kin) vähän karhunlaukan siemeniä!

   Poista