sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Viherseinä


Suuren terassiprojetkin ohella saimme tänä syksynä aikaiseksi niin ikään kauan suunnitelmissa olleen uudistuksen: viherseinänäkösuojan. Autokatoksestamme johtaa pihalle aukko, jonka tukkeena oli aluksi pensas - en enää muista, mikä ja millainen. Pari syksyä sitten pensaan tilalle tuli nauhuspenkki, ja nyt sen taustalla ja aukon tukkeena on vihdoin paikoilleen hitsattu teräsverkko. Ajatus on, että talvella siihen voi ripustaa lyhtyjä tai valosarjan, ja ristikon juurella, nauhuksien vieressä, kasvava piippuköynnös tekee ristikosta ajan myötä viherseinän. Ainakin toivon kovasti, että näin tapahtuu, vaikka piippuköynnös taisikin vähän järkyttyä, kun se siirrettiin kanaverkkoviritelmän sijasta kiipeilemään isoon ristikkoon.Ristikkoa oli hieman vaikea kuvata niin, ettei naapurin piha tai meidän auto olisi ollut kuvassa. Idea tullee kuitenkin selville. Olen tyytyväinen tähän toteutukseen!

Olen tyytyväinen myös siihen, että meille jäi nyt ylimääräisiäkin ristikoita. Niistähän saa lisää viherseiniä, kasvitukia ja ties mitä... Sitten keväällä. En usko, että tänä syksynä puutarhassamme tapahtuu enää mitään varsinaista uutta, kun pelkätä tavanomaiset syystyötkin vievät oman osansa ajasta ja energiasta.

Pelkkä syksyn ihailukin vie. Aurinko paistaa tälläkin hetkellä niin kauniisti, että tuntuu kuin olisi maailman kaunein syksy!


P.S. Ja ai niin, makuuhuoneen vihreälle seinälle on tullut runoseinä.

4 kommenttia:

 1. Hieno! Ja hyvä tuulen- ja näkösuoja. Kyllä se piippuköynnös varmasti siitä tokenee ja ensi kesänä näyttää rehevältä. Ihana tuo kirjava minttu.

  VastaaPoista
 2. Kiva idea! Tuosta tulee varmasti upea.

  VastaaPoista
 3. Kiva idea. Meillä on aidanpätkää ja taimitukea tehty betoniverkosta, Husbend saanut taivutella päitä kiemuroille ;) Kohta teillä on seinä ihan vihreä.

  VastaaPoista
 4. Kiitos kannustuksesta kaikille! Minusta verkko on kiva, kiipeilipä siinä kasvi tai ei, ja uskon kyllä, että ainakin ajan myötä löydämme kiipeilyhaluisen kasvin. Toivon kyllä, että se on tuo piippuköynnös, koska olen viehättynyt piippuköynnöksiin.

  VastaaPoista