maanantai 16. joulukuuta 2013

Miniostoksilla Roomassa


Terveisiä Roomasta, jossa sujui viime viikon loppupuoli - ja hyvin sujuikin. 

Kuvia on runsaasti, mutta keskityn tässä postauksessa kuulun Piazza Navonan joulutorin tarjontaan. 

Kävi nimittäin niin, että ensin olin sitä mieltä, ettei italialainen joulutyyli vetoa minuun ollenkaan (etenkään kun en ole joulusta erityisen innostuva muutenkaan)...mutta sitten aloin innostua - myös kuvankäsittelystä, kuten huomaatte - 


sillä löysin monta kojua täynnä miniastioita, -eläimiä ja -hahmoja sekä etenkin jouluseimen aihioita! Niitä oli joka lähtöön ja monessa hintaluokassa, kaikkea noin 15-200 euron välille. 


Yhteistä leiripaikoille, taloille, luolille ja muille rakennelmille oli se, että kaikissa oli käytetty paljon luonnonmateriaaleja, kuten kaarnaa, oksia ja sammalta. Moni rakennelma oli selvästi majatalo- tai seimimäinen, joka tapauksessa menneeseen aikaan vievä.
Minä en nähnyt näissä raamatullista sanomaa, vaan hobittimaisen sadun aihion! Niinpä ainoana Rooman-ostoksena mukaani tarttui alakuvan luolarakennelma. En vielä tiedä, millaista tarua se kertoo, mutta aion tutkia ja toteuttaa sen tarinan.Oli kyllä ihana matka. Valo, rauniot, rakennukset, ruoka ja viini, yleinen tunnelma - Rooma on kiehtova. Kahdeksan vuotta sitten ensikertaa Roomassa ollessani ollut vielä innostunut kissoista ja miniatyyreistä, mutta nyt kun olen, niin matkan kruunasivat hienosti nämä minipainotteiset joulutorielämykset sekä se, että hotellimme vieressä oli kodittomien kissojen keskukseksi muutettu raunioalue. 

6 kommenttia:

 1. Voisi italialaiset joulukoristeet jäädä ostamatta minultakin. Mikäli oikein näin siellä myydään myös roikkuvia Eiffel torneja? Tuo tuomasi luolarakennelma on kiinnostava. Esittelethän sitä sitten myöhemminkin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Siellä oli tosiaan myynnissä roikkuvia Eiffel-torneja, olisi ollut edes paikallisia nähtävyyksiä jouluversioina!

   Esittelen varmasti luolarakennelman. Olen pakannut (keskeneräisen) minipuutarhani toistaiseksi piiloon - odotan ikuisesti, että sille sopiva hyllykkö valmistuisi - ja taidan ottaa sen esineistöstä jotain, ainakin pieniä ruukkuja, tuonne luolaan. Voi olla, että vietän joulun minileikkien, eli saatan palata luola-asiaan jo pian!

   Poista
 2. Kyllä miullekin noista enempi tuli hobitit mieleen, ja se on hyvä se! Tosi hieno tuo hankkimasi rakennelma :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anna K., hauskaa että monille tulee hobittimielleyhtymiä! Nyt pitää siis vain löytää jostain minihobitteja. ;) Tai ainakin mennä katsokaan Hobitti-leffa minikatseella.

   Aion lisätä luolarakennelman luonnonmukaisuutta vielä oksilla, havuilla ja kivillä. Ja sitten pitää tosiaan vielä selvittää, kuka tai mikä tuolla asustelee ja miten hän elelee....

   Poista
 3. Ihania miniraunioita ja luolia! Kyllä noissa lähtee mielikuvitus lentoon.
  Tosiaan, olisi edes Pisan torneja ja Colosseumeita joulukoristeina, kun kerran Roomassa ollaan. Epäilemättä niitäkin toisaalta löytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saila, hih, olisin kyllä ollut melkoisen hämmästynyt, jos olisinkin innostunut kimaltevista mini-Colosseumeista! ;)

   Syksyisillä minimessuilla oli sympaattisia minihalkoaittoja, mutta kyllä pienet luovat ovat jännittävämpiä!

   Poista