maanantai 24. maaliskuuta 2014

DIY: Yrttihylly


Keväisen aurinkoisen ja ihanan lämpimän lauantaipäivän projekti: yrttihylly terassille - tai minne vain tällaisen hyllyn haluaakin. 

Näitä tarvitset: raakalautaa tai muuta puutavaraa, köyttä, nauloja. Meille tuli kuusi 20 x 70 cm:n hyllyä sahattua raakalautaa, 10 metriä puuvilla-tekokuituköyttä (halk. 8 mm) ja kuparinvärisiä teräsnauloja. 

Ensin sahattiin (puutavaramyymälässä), porattiin, poltettiin köydenpäät ja sitten pujoteltiin. Laudat päätettiin kiinnittää naularistillä, koska lukuisin solmujen kanssa olisi mennyt hermo - ja lopputuloksena olisi ollut vinoja hyllyjä. 

Näen kuvassa jo kesän vehreyden ja tunnen yrttien tuoksun, näen kukkien värit... Matkaan tarttui myös tuo terassilla oleva kanaverkkoinen minikasvihuone. Sinnehän voi rakentaa vaikka millaisen minikesän!

5 kommenttia:

 1. Upea hylly! Nerokas idea tuo naularisti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saila, kiitos! Valitettavasti en voi ottaa kunniaa naularististä, sillä olen tehnyt ja tavannut vain perinteisiä solmuhyllyjä. ;) Naularisti on siis osa insinöörin teknistä suunnitelmaa - minä huolehdin perussuunnittelusta, hän teknisestä suunnittelusta sekä aika pitkälti myös toteutuksesta. Hylly on viikon jälkeen tukevasti paikoillaan ja näyttää edelleen kesäiseltä ja sympaattiselta. Toivon, että se harmaantuu kauniisti.

   Poista
  2. Jos se tulee yhtään tekijäänsä, niin harmaantuu varmasti hyvin charmantisti ;-)

   Poista
 2. Hiano hylly, kivan näköinen tuossa tiiliseinää vasten.

  VastaaPoista
 3. Kiitos Pirkko! Miten kivan näköinen hylly tuleekaan olemaan sitten kun sinne voi oikeasti laittaa yrttejä ja muuta kivaa. :) Olen kyllä tyyytyväinen itsekin, samoin mies. Seuraavaksi terasille olisi tarkoitus hankkia jonkinlainen penkki sekä halkojensäilytyshylly-/kehikko. Ja ja ja... Terassin maisemointikin jäi syksyllä vähän vaiheeseen, joten vaikuttaa siltä, ettei tämäkään kevät kulu toimettomasti. ;)

  VastaaPoista