maanantai 13. huhtikuuta 2015

Kuvamuistoja Skotlannista



Vietimme mieheni ja sukulaisperheen kanssa juuri ihastuttavan, kiinnostavan ja rentouttavan lomaviikon Skotlannissa Skyen saarella. Viikko oli niin onnistunut, että päätin pitkästä aikaa päivittää tätä blogiakin. Kuvat latautuivat koneelle satunnaisjärjestyksessä, annan niiden olla niin. Luulen, ettei sepustuksia muutenkaan juuri kaivata: Skotlannin maisemat puhukoot puolestaan. Uskomaton paikka, josta saimme nyt nähdä aavistuksen ja josta toivon mukaan välittyy edes pieni aavistus tämän bloggauksen myötä. 

Yläkuva on majapaikkamme läheltä. Pittoreskejä raunioita oli siellä täällä. 



Lensimme Glasgow'hun ja ajoimme sieltä Skyelle. Matkalla näimme paikan, jossa sana "peilityyni" sai aivan uuden ulottuvuuden. 


Ensimmäinen yö vietettiin Loch Nessin rannalla kartanotyylisessä hotellissa. Aulahenkilökunta näytti tältä.




Hämmästyin eniten Skotlannin karuutta ja vuorisuutta. Kaikki oli huikean kaunista ja rauhoittavaa.


Näkymä majakalle, olemme matkalla Skyen saaren läpi.


Kävimme Neist Pointin  majakalla. Sen vieressä oli kallio, jonne en halunnut kiivetä. Alla yksityiskohta majakalta.


Karitsat iltamaidolla. Olen varma, että Skotlannissa asuvat maailman onnellisimmat lampaat. Niillä ei ole siellä tietääkseni luontaisia vihollisia, ja laitumet ovat valtavia.



Paikallista pikaruokaa: sea foodia suoraan merestä. 


Talisker Beachilla. Taliskerin rantaa ympäröivät jylhät kalliot, mutta ranta oli suojaisassa poukamassa. Laskuvesi oli paljastanut hienon mustavalkoisen hiekan sekä silmin kantamattomiin mustia kiviä. Niiden välissä näimme simpukoita ja muita mereneleviä.


Viehättävän puutarhan vakoilua.


Eräs huippuherkullisista illallistamme. Naureskelimme, että ainahan tiistai-iltaisin nautitaan ostereita alkupalaksi ja siirrytään siitä sitten simpukkarisoton pariin.


Näkymä kotilahdelle.

Ja näkymä kotitaloomme, vanhaan majakanvartijan taloon. Talo oli niin ihana, että matka olisi ollut täydellinen, vaikken olisi poistunut sen aikana "kotoa"laisinkaan. 


Mutta poistuimme. Kävelimme moneen kertaan kotikulmiamme kiertävän kävelyreitin, katselimme lampaita ja kurkimme kotikanaloihin. Yllättäen ainoa suunniteltu asia, jota emme onnistuneet viikon aikana tekemään, oli munien ostaminen kotikanalasta. Eggs-kylttejä oli kaikkialla, muttei munia myynnissä. 


Kotikulmilla kiertävän kävelyreitin varrelta.


Portree on saaren suurin kaupunki, Tässä näkymä sen satamasta.


Takaisin majapaikkaan. Keittiö oli kiva ja toimiva, ja talon pienet yksityiskohdat, kuten kivipinoin koristetut syvennykset, sympaattisia.



Hautausmaa Dunveganin kylän lähistöllä.


 Hautausmaan takaa lähti luontopolku, joka vei pystyynkuolleeseen ja todella pelottavaan metsään. Puut uikuttivat ja natisivat, onneksi yksikään ei kaatunut juuri meidän kävelymme aikana.


Autiotalo Dunveganin lähistöllä. Kiviä ja kivirakennelmia rakastin jo ennen matkaa, mutta nyt haluan myös pihan täyteen narsisseja.


Rantamaisema saaren pohjoisosassa.

Ja lampaita, lampaita, lampaita. Loman loppuhuipentuma oli, kun viimeisenä iltana kymmenet - ellei sadat - lampaat lähtivät seuraamaan minua ja miestäni. Myöhemmin näimme, kuinka alarinteen tietä kulki ainakin kilometrin pituinen lammasjono. Toivoin lomalta lampaiden näkemistä ja toiveeni totisesti toteutui!

Viimeisenä iltana kävi niinkin onnekkaasti, että oman talomme pihalla laiduntaneet lampaat päättivät hieroa tuttavuutta ja tulivat kurkkimaan ihan ovelle asti. 








Tällaisessa  talossa ei voi olla kuin levollinen ja onnellinen. 


Matka kohti Glasgow'ta on alkanut. Viikko oli aurinkoinen, mutta tämän matkan aikana satoi jopa rakeita ja räntää. Ajoimme Skyelle siltaa pitkin, mutta palasimme mantereelle lautalla. Kävimme katsomassa Harry Potter -elokuvista tuttua siltaa, aikamoinen rakennelma!


Kaiken kaikkiaan täydellinen loma!

11 kommenttia:

 1. Huikeita kuvia ja on varmasti ollut ikimuistoinen loma. Ei noita maisemia pysty edes sanoin kuvailemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maisemia ei todellakaan voinut kuvailla sanoin. Löysimme mieheni kanssa saaren pohjoisosasta maisemia, jotka erosivat kotimaisemistamme Skyellä. Kumpikaan ei osannut pukea sanoiksi muulle matkaseurueelle, mitä erilaista noissa maisemissa oli. Upeita molemmat, mutta fiilis oli erilainen. Onneksi "kotimaisemat" olivat juuri ne, jotka sulattivat sydämeni. <3

   Poista
 2. Huikeeta! Varmaan mielettömän kaunista livenä! Ja pääsit oikein kaveeraamaan lampaiden kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Livenä oli ihan uskomatonta! Tuntui, että olisin voinut jäädä loppuiäkseni kiertämään samaa kävelyreittiä, enkä olisi ikinä kyllästynyt. Yhtäältä maisema oli ikiaikainen ja toisaalta esimerkiksi valo muuttui koko ajan. Ja lampaat, niitä oli enemmän kuin ikinä olisin uskaltanut toivoakaan!

   Poista
 3. Skye ♥
  Skotlanti ♥
  Huokaus.
  Syvempi huokaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kommentti kiteyttää kaiken. Skye <3 <3 <3

   Poista
 4. Ja varsinkin, kun nuo lampaat ovat aivan Late Lampaan näköisiä.

  VastaaPoista
 5. Kiitos Kirsi! Minunkin on pakko päästä tuonne joskus uudelleen. Ja lampaat olivat aikamoisia Lateja, niin ulkonäöltään kuin käytökseltään! :)

  VastaaPoista
 6. Näyttää NIIN hienolta! Tuonne on itsekin joskus pakko päästä...

  VastaaPoista
 7. Upean näköistä. Olen jonkin verran matkannut Englannissa ja Walesissa, mutta Skotlantiin (ja P-Irlantiin) haluan vielä.

  VastaaPoista